10 meglepő érdekesség a Lesz ez még így se! című filmről

Az idén húsz éves Lesz ez még így se! tipikusan azok közé a filmek közé tartozik, amit nem csak egyszer láttunk. A tv csatornák rendszeresen leadják ezt a mára már klasszikusnak számító darabot. A James L. Brooks rendezésében készült filmet Jack Nicholson és Helen Hunt géniusza vitt sikerre, de Cuba Gooding Jr. és Greg Kinnear is tökéletesen mozogtak a szerepükben. A film számos díjat bezsebelt és a közönség is imádta, nem véletlen, hogy ez volt Nicholson második legtöbbet hozó filmje a Denevérember után.

Lássuk hát az érdekességeket!

1. Jack Nicholson és Helen Hunt a filmben nyújtott alakításukért elnyerték a legjobb színésznek és színésznőnek járó Oscar-díjat 1998-ban. Azóta még nem volt olyan Oscar gála, ahol egyetlen film vitte volna el a két legjobb főszerepért járó aranyszobrot. Korábban a A bárányok hallgatnak-ot jutalmazták ezzel a két Oscar-díjjal.

2. Amikor Jack Nicholson nevét szólították az Oscar gálán, a színész újra Melvin szerepében kezdett mozogni. Miközben az Oscar-díjért ment, nem lépett a csempék széleire, gondosan kikerülte a fugákat, akárcsak Melvin tette volna.

3. Simon szerepére Woody Harrelson-t is meghallgatták, de a színész túlizgulta a meghallgatást. A meghallgatásra Nicholson otthonában került sor, ahol Harrelson túlzottan ripacsnak bizonyult.

4. Verdell szerepében hat különböző Brüsszel Griffon kutyát láthatunk.

5. Carol Connelly szerepét Melanie Griffith számára is felajánlották, aki el is akarta fogadni a felkérést, de utóbb kiderült, hogy állapotos, ezért le kellett mondani a szerepről.

6. Carol a forgatókönyv szerint 44 éves volt, de Helen Hunt mindössze 34 volt a forgatás idején.

7. Egy ideig azt fontolgatták, hogy Carol szerepét Uma Thurman-nek adják, de az akkor mindössze 27 éves színésznő túl fiatalnak bizonyult.

8. Melvin szerepére James L. Brooks csakis Jack Nicholson-t tudta elképzelni, noha egy rövid időre fontolóra vette Jim Carrey-t is. Bevallása szerint Carrey-vel egy teljesen más filmet készülhetett volna ugyan abból a forgatókönyvből.

9. Jack Nicholson személyesen segített berendezni Melvin szekrényeit. Sőt, a színész annyira átélte a szerepet, hogy a kényszerbetegséggel járó kényszeres cselekvéseket akkor is csinálta, ha nem vette a kamera.

10. A filmből az eredeti tervek szerint hiányzott volna a romantikus szál, az csak a forgatás alatt szövődött bele lassanként. A film végén látható csók sem volt benne a forgatókönyvben, de a rendező bekiabálta, hogy „csókold már meg!”