5 kihagyhatatlan film premier előtt

Október 20-23. között Budapesten a Puskin moziban és 13 további város mozijában hetedik alkalommal nézhetjük meg a világ művészfilmtermésének legjavát a Mozinet Filmnapokon. 4 nap, 17 fontos film, jelentős részük jóval a hivatalos mozibemutató előtt. Összeállításunkban az öt legizgalmasabbnak tűnőt vettük elő.

1.      Megtorlás

Guy Pearce,  Dakota Fanning, valamint a Trónok harca sorozat két sztárja, Kit Harington (Havas Jon) és Carice van Houten (Melisandre) egy brutális, Tarantino hangulatú thrillerben? A karizmatikus és kegyetlen prédikátor és a rettegő néma asszony macska egér játékát kevesen élik túl. De vajon győzhet-e egy nő ebben a véres játszmában?

82 Megtorlás  (2016)

dráma | misztikus | thriller | western

„Óvakodjatok a hamis prófétáktól” – hirdeti a vadnyugati kisvárosba érkezett új tiszteletes (Guy Pearce). A karizmatikus férfi gyorsan megnyeri magának a közösség tagjait,... több»

2.      Eszeveszett esküvő (néhány nap alatt csaknem egymillióan látták)

Az Életrevalók minden idők legsikeresebb francia filmje volt, mi is imádtuk. A film alkotópárosának esküvős vígjátékát a francia premier után néhány nap alatt csaknem egymillióan látták. Külön izgalmas, hogy végre ez egy olyan film, ami nem a násznép és az izguló házasok, hanem a háttérben dolgozók szemszögéből mutatja be az eseményeket: a rendezvényszervező az utolsó pillanatig próbálja összetartani a szálakat, de mintha mindenki ellene esküdött volna...

dráma | romantikus | vígjáték

Minden idők legsikeresebb francia filmje, az Életrevalók rendezői visszatértek ahhoz a műfajhoz, amely naggyá tette őket. Az Eszeveszett esküvő egy életigenlő, fergetegesen... több»

3.      Szeretet nélkül

Oroszország Oscar-nevezettje Cannes-ból már hazahozta a zsűri díját. Ha végül a Szeretet nélkül és a Testről és lélekről is bekerül az öt legjobb közé, akkor Enyedi Ildikó filmjének legnagyobb konkurenciája lehet a néhány éve Oscarra jelölt Leviatán rendezőjének új mozija. A dráma egy széthullott házasság története, ahol az éppen válófélben lévő, már rég különélő pár kénytelen újra kommunikálni egymással kisfiuk eltűnése miatt. Csipetnyi orosz valóság Moszkva lakótelep dzsungelében.

dráma | szatíra

Andrej Zvjagincev, az Oscar-díjra jelölt Leviatán rendezője a legújabb filmjével a zsűri díját nyerte el Cannes-ban. A Szeretet nélkül a képmutató és kilátástalan orosz... több»

4.      Viszontlátásra odafönt

Aki szerette az Amelie csodálatos élete és a Hosszú jegyesség című francia filmeket, annak biztosan a Viszontlátásra odafönt lesz a kedvence! Nagy költségvetésű, grandiózus látványvilágú mozi, amiben két leszerelt katona bosszút esküszik az állam és a főhős szívtelen apja ellen. Ehhez egy hatalmas csalást eszelnek ki, de vajon mindannyian meg tudnak lépni a vagyonnal?

dráma | háborús | krimi | vígjáték

Pierre Lemaitre idehaza is népszerű, Goncourt-díjas regényének méltó és feledhetetlen adaptációjában a nagyképű Pradelle főhadnagy (Laurent Lafitte) a háború utolsó... több»

5.      Fortunata

Idén Cannes-ban az Un Certain Regard szekció ettől a filmtől volt hangos, főszereplőnője, Jasmine Trinca el is nyerte a legjobb színésznő díját. Egy kislányát egyedül nevelő anyát alakít a mindig pezsgő Rómában, aki saját fodrászszalonról ábrándozik, de a valóságba könnyen visszaránthatja erőszakoskodó exférje és a gyerekpszichológus, akivel a tiltott viszony ellenére a közös jövőt reméli.

75 Fortunata  (2017)

dráma

Egy fiatal édesanya egy tönkrement házasságot hagyott maga mögött. Most meg kell küzdenie a mindennapok kihívásaival, de régi álma, hogy egy fodrászatot nyithasson. Hősünk... több»