8 érdekesség a Blöff című filmről

Guy Ritchie talán legismertebb filmje mai napig a Blöff, noha a redező már jópárszor bizonyította tehetségét, ez a film egy igazi klasszis. Azt már csak kevesen tudják, hogy ez volt a rendező második játékfilmje, amit a szintén közismert és szintén alvilági film előzött meg, a A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső. A felejthetetlen szereposztás, az ötletes párbeszédek és a csavaros, több szálon futó történet tették a Blöfföt nagy közönségkedvenccé. Kult rovatunkban 8 meglepő érdekességet gyűjtöttünk össze Guy Ritchie nagy filmjéről.

1. A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső annyira tetszett Brad Pittnek, hogy ő maga kereste fel Guy Ritchie-t, és megkérte a rendezőt, hogy adjon neki szerepet a következő filmjében. Pitt azonban nem tudta elsajátítani a hiteles londoni akcentust, ezért Ritchie kitalált egy új karaktert a filmbe, Mickey O'Neilt, a cigány boxolót.

2. Brad Pitt karakterét A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső című filmet ért kritika ihlette, ugyanis az említett filmben azt kifogásolták a legtöbben, hogy a különböző brit akcentusok miatt nem lehet érteni a karaktereket. Ezért aztán Ritchie előállt egy olyan karaterrel, akit nemhogy a nézők, de még a film szereplői sem értenek.

3. Brad Pitt a forgatás végére megtanult káromkodni brit akcentussal és brit szóhasználattal.

4. Guy Ritchie a forgatás során pénzbüntetéseket osztott ki azoknak, akik bekapcsolva hagyták a telefonjukat, elkéstek, ledőltek aludni két forgatás között, panaszkodtak vagy zsörtölődtek, sőt, egy alkalommal egy stábtag azért kapott büntetést, mert elfogytak a tiszta kávéscsészék a büfésasztalról.

5. Az eredeti változatban 163 alkalommal hangzik el a "fuck" kifejezés.

6. A filmben 26 haláleset történik, de többnyire nem a kamerák előtt.

7. Sol, Vincent és Tyrone számos bakit elkövettek a bűntény elkövetése során. Ezeket a hibákat különböző bűnügyi show-műsorok ihlették, amelyekben igazi bűnözők hibáit mutatták be.

8. Guy Ritchie egy millió amerikai dollárt fizetett Madonna "Lucky Star" című dalának jogaiért.

90 Blöff  (2000)

krimi | vígjáték

A sok szálon futó történetben szerepet kap egy hatalmas 84 karátos gyémánt, egy kutya, egy illegális bokszmeccseket szervező kegyetlen maffiózó, két pitiáner ügyintéző, egy... több»