A Birdman és a Sráckor tarolt a kritikusok körébenA kép forrása: imdb.com

Hét díjat zsebelt be a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje), de a Sráckor győzedelmeskedett a legjobb film és a legjobb rendező kategóriájában.

Critics Choice Awards gálája után lassan eldőlni látszik az Oscar-verseny is, ugyanis az elmúlt másfél évtizedben szinte kivétel nélkül azokat a filmeket díjazta az Akadémia, melyeket a kritikusok is a legjobbnak találtak. Ezek szerint a fontosabb kategóriában a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) és a Sráckor dominálhat.

A Critics Choice Awardson Michael Keatonnyerte a legjobb színésznek járó díjat, de a kritikusok a film zenéjét, forgatókönyvét és szereposztását is díjra méltónak találták. A Sráckor lett a legjobb film, Richard Linklater a legjobb rendező, Patricia Arquette pedig a legjobb női mellékszereplő. A produkció stábjából Ellar Coltrane is örülhetett, ugyanis őt választották az év legjobb fiatal színészének. A Megmaradt Alice-nek főszereplője, Julianne Moore  kapta a legjobb színésznőnek járó elismerést, a legjobb férfi mellékszereplő díját pedig a papírforma szerint J.K. Simmons vehette át a Whiplash-ben nyújtott kiemelkedő alakításáért. A legtöbb, összesen 9 Oscar-jelölést begyűjtő A Grand Budapest Hotel a vígjátékok mezőnyében aratott sikert, a legjobb sci-fi a Csillagok között, a legjobb külföldi film a Lavina, a legjobb animációs film pedig az Oscar-jelölések közül érthetetlenül kimaradó A Lego-kaland lett.