A Disney animációs filmje továbbra is a bevételi listák élén, azonban ezúttal nem sokon múlott a trónfosztás.

Csendesen futott le a hétvége az amerikai mozikban, de ezen a héten minden bizonnyal tömegek özönlenek majd a mozikba a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet vetítésére.

Az amerikai bevételi toplista első helyét zsinórban harmadszor szerezte meg a Vaiana, mely 18,4 milliós hétvégi bevételével világszerte már 238 milliót kaszált. Az animációs filmnek egyetlen kihívója akadt, a Hivatali Karácsony, mely 17,5 millióval zárt vasárnap, míg a nemzetközi piacokon további 16,4 milliós bevételre tett szert. A  Jennifer Aniston és Jason Bateman neveivel fémjelzett korhatáros vígjátékot sem a nézők, sem a kritikusok nem méltatták, de a Paramountnak az sem jelenthet vigaszt, hogy a 45 millióból készült produkció az első héten nem tudta visszatermelni a büdzséjét. A dobogó harmadik fokára a Harry Potter franchise spinoffja, a Legendás állatok és megfigyelésük fért fel, melynek összbevételei már meghaladják a 680 millió dollárt.

A mezőny további részében premierfilm híján nem történt jelentős változás. A negyedik-ötödik helyet magabiztosan őrzi az Érkezés és a Doctor Strange, míg  Brad Pitt és Marion Cotillard kémdámája, a Szövetségesek hétről-hétre egyre hátrébb csúszik. A filmről most már kijelenthető, hogy biztosan anyagi bukást jelent a stúdiónak, ugyanis három héttel a premierje után sem tudta kitermelni a 85 milliós büdzsét.

A teljes hétvégi bevételi listát ide kattintva találjátok.