A Pentagon-botrányról forgat Spielberg, Tom Hanks és Meryl StreepA kép forrása: ComingSoon.net

A három ikonikus művész összesen hat Oscar-díjjal büszkélkedhet.

Az Oscar-díjas legenda,Steven Spielberg rendezi a megtörtént eseményeken alapuló The Post című drámát, melynek főszerepeit Tom Hanks (2 Oscar) és Meryl Streep (3 Oscar) alakítják majd.

A The Post története 1971-es Pengtagon-botrányt dolgozza fel, amikor is a The Washington Post két szerkesztője, Ben Bradlee (Hanks) és Katharine Graham (Streep) nyilvánosságra hozták az ún. Pentagon-iratokat. Az iratokat a katonai elemző, Daniel Ellsberg írta és szivárogtatta ki, melyek tényként közölték, hogy a Johnson-adminisztráció hazudott az amerikaiaknak és a kongresszusnak az Államok vietnami háborúban betöltött szerepéről, de arra is fény derült, hogy ezt követően Nixon kormányzás alatt a legnagyobb titokban terjesztették ki a sereg vietnami akcióját. Nixon kormánya megpróbálta elejét venni, hogy a The Post további cikkeket jelentessen meg, míg végül az ügy egészen a legfelsőbb bíróság elé került.

A The Post lesz Spielberg és Hanks ötödik közös filmje (Ryan közlegény megmentése, Kapj el, ha tudsz, TerminálKémek hídja). Streep korábban a rendező egyik filmjében sem tűnt fel, noha ő kölcsönözte a hangját a 2001-es A. I. Mesterséges értelem egyik karakterének.

Spielberg következő filmje, a Ready Player One című sci-fi jövőre érkezik a mozikba, de már következő projektjén, a The Kidnapping of Edgardo Mortara-n és az Indiana Jones és a sors tárcsája-ön dolgozik, melynek premierje 2019. július 19-én lesz esedékes. Arról, hogy mikor debütálhat a The Post, egyelőre nincsenek információk.