A Széttörve továbbra is az élen, bukott a Körök

Harmadik hete nem talál legyőzőre M. Night Shyamalan thrillerje.

A Széttörve végzett az amerikai bevételi toplista első helyén. A James McAvoy nevével fémjelzett thriller nagyon ment az elmúlt három hétben, és úgy tűnik, hogy a nézők érdeklődése továbbra sem lankad. A produkció 14,5 millióval zárta a harmadik hétvégéjét, világszerte pedig már 142,7 milliónál jár, ami a 9 milliós költségvetését tekintve igen figyelemre méltó teljesítmény.

A második helyen a Körök (F. Javier Gutiérrez) végzett 13 millió dollárral. A 25 millióból készült horror a franchise eddig leggyengébb nyitását produkálta, és a kritikusok sem az elismerés hangján fogalmazták meg véleményeiket. A dobogó harmadik fokát a premierje előtt már botrányba keveredő bestseller adaptáció, az Egy kutya négy élete szerezte meg 10,8 milliós bevételével.

Nagyon csúszott vissza a Resident Evil széria legrosszabbul teljesítő, és egyben záróepizódja, A kaptár – Utolsó fejezet, melyre a bemutatását követő második héten már csak 4,5 millió dollárban vásároltak jegyet a mozizók. Nemzetközi szinten azonban sikerült mentenie a produkciónak, így Milla Jovovich filmje a 40 milliós büdzsé mellett már 117 millió dolláros bevételt produkált.

 A Körök mellett a hét másik országos premierje a The Space Between Us című tinidráma/sci-fi volt, mely hiába tudott felmutatni impozáns szereplőgárdát  (Carla GuginoBritt RobertsonGary OldmanAsa Butterfield), csak a kilencedik helyen nyitott a maga 3,8 milliós bevételével. Bár a film költségvetése nem volt túl magas (30 millió), ez a kezdés már egyértelmű bukást sejtet.