A teknőcök bedarálták a mutánsokat

A Tini Nindzsa Teknőcök 2 gyenge teljesítménnyel ért fel a bevételi listák élére.

Bár hazai terepen 35 milliót kaszált, és ezzel rögtön az első helyre ugrott a hétvégi amerikai toplistán, nem lehet nagy az öröm a Tini Nindzsa Teknőcök 2. - Elő az árnyékból háza táján. Ugyan a film a nemzetközi vizeken további 34 milliót hozott, ez azonban még nem árnyékolja be a tényt, hogy a 2014-es első rész majdnem kétszer ilyen erős kezdést tudhatott felmutatni a premierjének hétvégéjén.

Bemutatásának második hetén alaposan visszaesett a X-Men: Apokalipszis. A film bevételei 66 százalékkal estek vissza a múlt héthez képest. A produkció összbevételei ugyan meghaladják a 402 millió dollárt, de az ilyen mértékű visszaesés nem kecseget túl sok jóval.

 A dobogó harmadik fokán egy újabb premierfilm, az Emilia Clarke és Sam Claflin nevével fémjelzett Mielőtt megismertelek végzett. A romantikus dráma már az első hétvégén visszatermelte a költségvetését, így a maga 26 millió összbevétele kimondottan erős teljesítményt jelent.

Szintén komoly visszaesést könyvelhet el az Alice Tükörországban, mely két hét alatt világszerte 'csak' 167 milliót termelt, de az már múlt héten egyértelmű volt, hogy az alkotás meg sem fogja tudni megközelíteni az első rész milliárdos bevételeit.

Mindössze a nyolcadik helyen végzett az előzetesen igen ígéretesnek tűnő, Andy Samberg főszereplésével forgatott Popsztár: Soha ne állj le (a soha le nem állással) című vígjáték. Bár a produkció kifejezetten erős értékeléseket gyűjtött be a kritikusoktól (78 százalék a RottenTomatoes-on), a nézők érdeklődését mégsem sikerült felkeltenie.