A Visszatérő tarolt a 2016-os BAFTA-n

DiCaprio filmje volt a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia idei kedvence!

A visszatérő nyerte a legjobb film díját, de szinte az összes fontos kategóriában győzedelmeskedni tudott. Leonardo DiCaprio a legjobb színész,  Alejandro González Iñárritu pedig a legjobb rendező díjával távozhatott.

A legjobb női mellékszereplő Kate Winslet lett a Steve Jobs-ban nyújtott teljesítménye okán, míg Mark Rylance a legjobb férfi mellékszereplő díját vehetett át a Kémek hídja-ban nyújtott teljesítményéért. Nem volt meglepetés a legjobb női főszereplő mezőnyében sem. Az Oscar-legnagyobb esélyesének kikiáltott Brie Larson (A szoba) könnyedén húzta be a következő díját.

A technikai díjak többségét a Mad Max - A harag útja vihette le. Győzedelmeskedett a vágás, a látvány, a kosztümök és a sminkek kategóriájában is.

Az öt díjra jelölt A nagy dobás mindössze a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában tudott győzni, hasonlóan, ahogy a héten végre nálunk is debütáló Spotlight - Egy nyomozás részletei, melyet mindössze a legjobb eredeti forgatókönyv díjával jutalmaztak .

Az egyetlen közönségszavazáson elnyerhető díjat a Star Wars - Az ébredő Erő sztárja,  John Boyega nyerte. A legjobb brit film a Brooklyn, a legjobb dokumentumfilm az Amy - Az Amy Winehouse-sztori, míg a legjobb animációs film az Agymanók lett.