Ez a lista 7 színészt és 3 színésznőt ismertet. Napjainkban kevés művésznek sikerül maradandót alkotni, azonban nekik többnyire sikerül. (Próbáltam olyanokat válogatni, akik színészi tündöklése a 2000-es vagy 2010-es években kezdődött, ezért nincs a listán Dicaprio, Johnny Depp és Edward Norton).

#10
James Franco

James Franco

szül. 1978. 04. 19. (46 éves)
Palo Alto, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
James Franco színész, festő, író, rendező és producer – valódi életművész – 1978-ban született Palo Altóban, Kaliforniában. Színészettel komolyabban a '90-es évek végén kezdet el foglalkozni. Első komolyabb lehetőségét a James Dean (2001) című  tévéfilm címszerepe jelentette. Az alkotást ugyan vegyesen fogadta a szakma,... több»
Sajnos kevés filmben láttam, de a James Dean életét bemutató mű elég volt ahhoz, hogy észrevegyem James Franco 10 pontos színész!
#9
Matt Bomer

Matt Bomer

szül. 1977. 10. 11. (46 éves)
Spring, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Matt Bomer 1977. október 11-én született Webster Groves-ban, az Egyesült Államokban. Texasban, Houston egyik külvárosában nőtt fel, itt végezte a középiskolát jövendőbeli színésztársával, Lee Pace-szel együtt. Mindketten játszottak Houston nonprofit színtársulatában, az Alley Theatre-ben. 2001-ben a Pittsburghi Egyetemen... több»
Főleg A nagy svindli című sorozatból ismerhetjük, a listára való felkerülésének oka azonban nem sorozata (s nem is a Magic Mike XXL volt), hanem az Igaz szívvel c. drámában nyújtott teljesítménye volt.
#8
Eddie Redmayne

Eddie Redmayne

szül. 1982. 01. 06. (42 éves)
London, England, Egyesült Királyság
Edward John David „Eddie” Redmayne 1982-ben született Londonban. Angol színész, modell, énekes. Művészettörténetet tanul a Trinity College-ban, Cambridge-ben. 2002-ben volt a színházi debütálása a londoni Shakespeare’s Globe-ban, ahol a Vízkereszt vagy amit akartok című Shakespeare drámában láthatta őt a nagyközönség. A... több»
Eddie Reymane-t főleg A mindenség elméletéből ismerjük, ahol alakítása tényleg kiváló volt. Ennek hatására megtekintettem néhány - más filmekben nyújtott - alakítását, s egyértelművé vált sokszínűsége és őstehetsége.
#7
Amy Adams

Amy Adams

szül. 1974. 08. 20. (49 éves)
Kansas City - Kansas - Amerikai Egyesült Államok
Amy Adams (teljes nevén Amy Lou Adams) 1974. augusztus 20-án született Vicenzában, Olaszországban, ahol az amerikai hadseregben szolgáló édesapja állomásozott. Adamsnek hat testvére van, akikkel Coloradóban nőtt fel. Szülei 11 éves korában elváltak. Középiskolás korában balerinának készült, valamint tagja volt az iskolai... több»
40 éves és 5 Oscar-jelölés, kell ennél több? Nem sok filmben láttam, s többnyire csak mellékszerepekben, mégis elvarázsolt.
#6
Jared Leto

Jared Leto

szül. 1971. 12. 26. (52 éves)
Bossier City, Louisiana, Amerikai Egyesült Államok
Jared (Joseph) Leto 1971 december 26-án született a Louisiana állambeli Bossier Cityben. Színészként és zenészként is hírnévre tett szert, ő a népszerű 30 Seconds to Mars rockbanda énekese, gitárosa és dalszerzője. Gyermekkorában számos alkalommal költözésre kényszerültek, éltek Louisianában, Colorádóban, Virginiában és... több»
Egy igazi őstehetség, aki zenében és filmben is elvarázsol bennünket. A lista és Hollywood egyik legegyedibb személye.
#5
Anne Hathaway

Anne Hathaway

szül. 1982. 11. 12. (41 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Anne Jacqueline 1982. november 12-én született Brooklynban, New Yorkban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Gerald Thomas ügyvéd, édesanyja, Kathleen Ann színésznő. Egy bátyja van, Michael, és egy öccse, Thomas. Az ír, francia, német és indián felmenőkkel is rendelkező színésznő New Jerseyben nőtt fel. A szigorú katolikus elvek... több»
Kevés olyan színésznő van (a 80-as években születettek közül), aki képes lesz a következő nagy díva lenni, Anne Hathaway még néhány nagy alakítással erre képes lehet.
#4
Jessica Chastain

Jessica Chastain

szül. 1977. 03. 24. (47 éves)
Northern Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Jessica Michelle Chastain 1977. március 24-én született Sacramentóban, Kaliforniában, az Egyesült Államokban. Édesanyja, egy vegán séf, és tűzoltó mostohaapja nevelte fel. Chastain Sacramentóban végezte a tanulmányait, majd különböző színpadi produkciókban tűnt fel, mielőtt New Yorkba utazott volna, hogy a színvonalas Juilliard... több»
Fiatal színésznő, ragyogó tehetség, s valamiért Hollywood nem ad neki elég teret, de reméljük ez változni fog, és néhány éven belül megkaphatja az Oscar-t is.
#3
Joseph Gordon-Levitt

Joseph Gordon-Levitt

szül. 1981. 02. 17. (43 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Joseph-Gordon Lewitt 1981. február 17-én született Los Angelesben. Nagyapja a filmrendező Michael Gordon, szülei a Pacifica Radio (KPFK-FM) munkatársai voltak. Egy bátyja volt, Daniel Gordon-Levitt, aki 2010-ben hunyt el. Gyerekként már musicalekben és reklámokban szerepelt, majd hatévesen korában televíziós karrierje is beindult. 1994-ben... több»
Mindössze 34 éves, s mégis számos világsikerben játszott (Eredet, A sötét lovag: Felemelkedés, 500 nap nyár, Don Jon), egyik film sem tartozik a kedvenceim közé, s az alakítás mégis meggyőzött, s örömmel látom, hogy idén két komolynak tűnő film főszerepét is rábízták, s a trailerek szerint eme kihívásoknak is tökéletesen megfelelt.
#2
Christian Bale

Christian Bale

szül. 1974. 01. 30. (50 éves)
Haverfordwest, Wales, Egyesült Királyság
Christina Bale 1974. január 30-án született Pembrokeshire-ben, az Egyesült Királyságban egy cirkuszi táncosnő és egy pilóta gyermekeként. Egész fiatalon vonzódott a színjátszás iránt, és tizenhárom évesen már szerepet kapott Steven Spielberg 1987-es A Nap birodalma című filmjében. A főszerepre mintegy 4000 gyerek jelentkezett, de... több»
Christian Bale már 2000-ben lenyűgözött mindenkit az Amerikai pszicho-ban, majd bemutatta, hogy Batman karakterére is képes, majd 2010-ben A harcossal jött, látott és győzött. Christian Bale-t 10-15 év múlva a szuperlatívuszok között fogjuk számon tartani.
#1
Matthew McConaughey

Matthew McConaughey

szül. 1969. 11. 04. (54 éves)
Uvalde, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Matthew McConaughey 1969. november 4-én született Texas államban. Ereiben skót, ír, angol, német és svéd vér is csörgedezik. Egyike a leghíresebb hollywoodi filmcsillagoknak, filmjei összesen több mint egy milliárd dolláros bevételre tettek szert. Tanulmányait Austinban, a University of Texas falai között végezte. Kezdetben jogi... több»
Napjaink egyik legkeresettebb és legkiválóbb színésze, páratlan, a listán az első helyét mindössze két alakításának köszönheti (Dallas Buyers Club és Csillagok között). Sok nagy alakítást remélek még tőle.