41 Wiedzmin  (2001)

A világszerte milliók rajongását képező videojáték trilógia tévés adaptációt kap.

Az utóbbi évek egyik legjobb és legösszetettebb videojáték sorozata, a The Witcher kapcsán többször is felmerült a filmes adaptáció lehetősége, de most végre pont került a történet végére. A Netflix ugyanis megvásárolta a megfilmesítés jogait, és sorozat formájában készíti el a The Witcher tévés változatát.

A videojáték a lengyel Andrzej Sapkowski nyolc kötetes fantasy bestseller regénysorozatán alapszik, az olvasók és a játékosok nagy örömére az író is áldását adta a tévés adaptációra, aki maga is aktívan kiveszi majd a részét a munkálatokból, míg a produceri teendőket a The Expanse és A múmia franchise felett is bábáskodó Tomek Baginski és Jarek Sawko látja el.

"Rendkívül megtisztelő, hogy a Netflix elkészíti a történeteim adaptációját, mely hűen követni fogja az alapanyagot, melyen több mint harminc évig dolgoztam. Nagyon izgatott vagyok a közös munka miatt." - árulta el Sapkowski.

Nem ez lesz egyébként a The Witcher széria első adaptációja, 2001-ben ugyanis elkészült egy egész estés lengyel film, a The Hexer (Wiedzmin), mely azonban hatalmas bukás volt, és a könyvsorozat valamint a videojátékok rajongói is csalódottan fogadták. A szóban forgó film előzetesét idelent találjátok.     

Arról, hogy mikor tűzi műsorára a Netflix a The Witcher-sorozatot, egyelőre nincsenek információk.