79 Az  (2017)

Már csak hetek kérdése, és mozikba az Az (Andy Muschietti), de néhány szerencsés újságírónak már volt alkalma megnézni a filmet.

Az első előzetes előtt sokan kételkedte benne, hogy vajon fel fog-e tudni női a szeptemberben érkező AZ a Tim Curry -féle adaptációhoz (Stephen King: Az), aztán a trailer egyszeriben az idei év legnézettebb előzetese lett. Erre tettek rá még egy lapáttal Stephen King szavai, aki a film egy korai verziójának vetítése után csak a legelismerőbb hangnemben beszélt a horrorról. Most pedig befutottak az első újságírói értékelések is, ugyanis a sajtóvetítés után a kritikusok elárasztották a közösségi oldalakat a filmet éltető bejegyzéseikkel.

Anthony Breznican (EW): "A gyilkos bohócon kívül az AZ feltárja a gyerekek haragját, amit akkor éreznek, amikor rájönnek, hogy akiknek szeretniük és védelmezniük kéne őket, épp az ellenkezőjét teszi. Ezek azok az elemek Stephen King történeteibe, amiket a filmesek gyakran figyelmen kívül hagynak. De a legjobb adaptációk felismerik, hogy ez szerves részét képezi az egésznek."

Erik Davis (Fandango): "Hátborzongató, véres, rendkívül vicces, elragadóan romantikus, kétségkívül ott a helye az idei kedvenc filmjeim között."

Phil Nobile Jr (Birth.Movies.Death): "Egy nagyon megnyerő, precíz feldolgozása a történetnek, amit kívülről ismerünk."

Haleigh Foutch (Collider): "Igen, besz@/!sz, annyira ijesztő."

Bíztatóan hangzik, igaz? Az Az szeptember 7-től a hazai mozikban. Eddig sem volt kérdés, de ezek után még kevésbé az: ott a helyünk!