Az év sci-fije sem szorongatta meg Doctor Strange-et

Megőrizte első helyét a Marvel szuperhősfilmje a hétvégi bevételi toplistán.

Premierjének második hétvégéjén is magabiztosan szerezte meg az első helyet a Marvel közönség- és kritikuskedvenc filmje, a Benedict Cumberbatch nevével fémjelzett Doctor Strange. A produkció 43 csak az Államokban 43 millióval növelte bevételeit, míg összbevételei már meghaladják a 492 milliót. A Doctor Strange ezzel A vasember után a második olyan Marvel szólóprodukció, mely ilyen rövid idő alatt lépte át hazájában a 150 milliós határt.

A dobogó második fokán sem történt változás, a Dreamworks animációs filmje, a Trollok 35 millióval zárta a hétvégét. A film sikerét jól mutatja, hogy már csak napok kérdése, hogy maga mögé utasítsa az idei év egyik legjobban teljesítő animációs filmjét, az Angy Birds-öt.

Ami a premierfilmeket illeti, az év scifijeként beharangozott Érkezés a maga 24 milliójával a toplista harmadik helyén végzett. Az Amy Adams főszereplésével bemutatott alkotást igen lelkesen fogadta a kritika, a RottenTomatoes-on 214 szemlézett írást követően jelenleg 93 (!) százalékon áll. Denis Villeneuve ezzel bebizonyította, hogy viszonylag alacsony költségvetésből, CGI-origa nélkül is sikerre lehet vinni egy scifit, és minden bizonnyal a legtöbb kétkedőt sikerült meggyőznie, hogy jó kezekben van nála a Szárnyas fejvadász 2.

A toplista tovább helyezettjeit és a becsült bevételeiket dollárban idelent találjátok.

1. Doctor Strange - $43 millió
2. Trollok - $35 millió
3.  Érkezés - $24 millió
4. Almost Christmas - $15.6 millió
5. A fegyvertelen katona - $10.8 millió
6. A könyvelő - $4.6 millió
7. Shut In - $3.7 millió
8. Boo! A Madea Halloween - $3.6 millió
9. Jack Reacher: Nincs visszaút - $3.3 millió
10. Inferno - $3.3 millió