Ben Affleck a maffia könyvelőjeként lett a hétvége királya

Az Oscar-díjas színész-rendező új filmje ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé a kihívóit.

Ben Affleck filmje, A könyvelő végzett a hétvégi amerikai bevételi toplista élén. A Gavin O'Connor rendezésében készült, hamarosan nálunk is debütáló produkció messze az elemezők várakozásai felett teljesítve 24,7 milliót kaszált. Bár a közönség pozitívan fogadta a filmet, a kritikusok A lány a vonaton-hoz hasonlóan nem voltak túlságosan lenyűgözve, erről árulkodik az is, hogy a film a RottenTomatoes-on jelenleg is 51 százalékon áll.

 A második helyet Kevin Hart one-man-show-ja, a Kevin Hart: What Now? szerezte meg a maga 12 millió dollárjával, ami minden idők legnagyobb mozis nyitányát jelenti a stand-up comedy produkciók mezőnyében.

Ami a további premierfilmeket illeti, hatalmasat bukott a Max Steel, mely még az első tíz hely egyikét sem tudta megszerezni. A filmre mindössze 2,1 millió dollár értékben váltottak jegyet a mozizók, ami rekord alacsony összegnek számít egy olyan film esetében, mely több mint kétezer vásznon debütált az Államokban.

Jócskán visszaestek az Emily Blunt nevével fémjelzett A lány a vonaton nézettségi mutatói. Ugyan a film meg tudta szerezni az utolsó dobogós helyezést, azonban a premier előtt az év thrillerjének kikiáltott, majd csúnyán elbukó film már csak 12 millióval tudta gyarapítani a bevételeit.  A negyedik helyet a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (8,9 millió), míg az ötödiket a Mélytengeri pokol szerezte meg (6,3 millió).