Bődületes rekordot döntött a WarcraftA kép forrása: Universal

Bár hazájában bukásnak bizonyult, Kínában történelmet írt Duncan Jones filmje.

A maga 24,4 millió dollárjával Amerikában mindössze a második helyen végzet a Warcraft: A kezdetek a Démonok között 2. mögött, azonban nemzetközi szinten hatalmasat hasított a film. Kínában mindössze öt nap alatt 156 millió dollárt kaszált a videojáték adaptáció, mellyel történelmet írt az ázsiai országban.

Milyen mértékű rekordról van szó? Nos, a Star Wars - Az ébredő Erő vagy a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala a teljes vetítési idejük során sem tudott akkora bevételre szert tenni, mint a Warcraft nem egész egy hét alatt.

A produkció jelenleg 286 milliónál jár világviszonylatban, ráadásul úgy, hogy az ausztráliai, a mexikói vagy a venezuelai premierre még csak a következő héten kerül sor.

A Universal amerikai forgalmazásáért felelős Nick Carpou a filmipar globalizációjában látja a film sikerességét, egyszersmind felhívta a figyelmet a nemzetközi piac folyamatos erősödésére.  

Nem ez az első alkalom, hogy egy hollywoodi szuperprodukció megbukik a hazájában, világszinten azonban pazarul teljesít. Hasonló volt a helyet a közelmúltban bemutatott Alice Tükörországban és a Terminátor: Genisys esetében is.

akció | fantasy | kaland

Hogy megmentsék népüket a kihalástól, az orkok elhatározzák, hogy kolonizálnak egy másik világot, csakhogy szemben találják magukat az emberek királyával, Llayne Wrynnel, aki... több»