Míg a világ számos országában csak nagyítóval lehet találni színész-generációkat, Indiában ez közel sem így van. Az ország filmiparát klánok uralják, melyek tagjai mélyen bedolgozták magukat az iparág számos szegmensébe. A legrégebbi családok egyike a Kapoor-klán, több Kapoor-klán is van, itt Prithviraj Kapoor leszármazottait foglalom össze. A negyedik generációs família alapító tagja már a születésekor ott bábáskodott a bollywoodi filmvilágban, és jelenleg a legbefolyásosabb családnak számítanak. Ráadásul házasságok révén más klánokkal is szoros kapcsolatba kerültek (Bachchan, Nath, Surinder Kapoor és Pataudi család). A megjegyzésekben azokat a civil családtagokat is feltüntettem, akik valamilyen módon mégis kötődnek a filmiparhoz (leszármazottjuk, vagy házastársuk révén).

#14
Ranbir Kapoor

Ranbir Kapoor

szül. 1982. 09. 28. (41 éves)
Mumbai, Maharashtra, India
Szülei Rishi Kapoor és Neetu Sinng. A szinténsz színész Raj Rajnar unokája. Kapoor filmművészetet tanult a Képzőművészeti Főiskolán és a Lee Strasberg Színház és Filmintézetben. 2005-ben Sanjay Leela oldalán szerepelt a Black című fimben, majd 2007-ben a Saawariya című filmben volt látgató. 2009-ben kiemelkedő alakítást... több»
negyedik generáció, Rishi fia
#13
Saif Ali Khan

Saif Ali Khan

szül. 1970. 08. 16. (53 éves)
New Delhi, India
Saif Ali Khan indiai színész és producer 1970. augusztus 16-án született Új Delhiben. Édesanyja a színésznő Sharmila Tagore, édesapja krikettjátékos - Mansoor Ali Khan Pataudi. A színész filmes debütálására 1993-ban került sor. Ekkor kapott szerepet Yash Chopa nem túl sikeres filmjében, a Parampara-ban. Igazi ismeretségre azonban a... több»
Kareena férje, a Pataudi-klán tagja
negyedik generáció, Randhir fiatalabb lánya
#11
Karisma Kapoor

Karisma Kapoor

szül. 1974. 06. 25. (49 éves)
Mumbai, India
Karisma Kapoor (1974. június 25.), indiai filmszínésznő Mumbaiban született és nevelkedett, és a Kapoor család tagja, akik mind részt vesznek az indiai filmiparban. Édesapja a családi háttér ellenére nem szereti, ha nők szerepelnek filmekben, ezért a sok összetűzés miatt a szülei elváltak. Kapoor tizenhét éves korában felhagyott... több»
negyedik generáció, Randhir idősebb lánya, volt férje Sanjay Kapur civil
harmadik generáció, Shashi fiatalabb fia
harmadik generáció, Shashi idősebb fia
Rishi felesége
#7
Rishi Kapoor

Rishi Kapoor

szül. 1952. 09. 04. - elhunyt 2020. 04. 30.
Mumbai, Maharashtra, India
harmadik generáció, Raj második fia (lánya Riddhima Kapoor Sahani civil)
harmadik generáció, Raj idősebb lánya (férje Rajan Nanda és fia Nikhil Nanda civil, aki beházasodott a Bachchan-klánba)
#5
Randhir Kapoor

Randhir Kapoor

szül. 1947. 02. 15. (77 éves)
Mumbai, India
Indiai származású színész, producer, rendező, aki a Hindi nyelvű filmiparban tevékenykedik. Elismert színész, kér Filmfare díj jelöléssel rendelkezik. 1971-ben házasodott össze a színésznő Babita Shivdasani-val, akivel két lányuk született. Mindkét lányuk, Karisma és Kareena Kapoor is a színésznői pályát választotta. A... több»
harmadik generáció, Raj első fia
#4
Shashi Kapoor

Shashi Kapoor

szül. 1938. 03. 18. - elhunyt 2017. 12. 04.
Calcutta, West Bengal, India
második generáció, Prithviraj harmadik fia
#3
Shammi Kapoor

Shammi Kapoor

szül. 1931. 10. 21. (92 éves)
Mumbai, Maharastra
második generáció, Prithviraj második fia (második felesége Neila Devi és második lánya Rima Kapoor, valamint annak férje Manoj Jain civil)
második generáció, Prithviraj első fia (felesége Krishna Malhotra civil, Prem Nath húga)
#1
Prithviraj Kapoor

Prithviraj Kapoor

szül. 1906. 11. 03. - elhunyt 1972. 05. 29.
Samundri, Pakisztán
Prithviath Kapoor (1901. november 3. - 1979. május 29.) az indiai színház és a hindi filmipar úttörője volt, aki a hindi mozi csendes korszakában színészként kezdte pályafutását, valamint az IPTA egyik alapító tagja volt, és 1944-ben alapították a mumbaii székhelyű Prithvi Színházat. Ő volt a Kapoor hindi filmes család... több»
első generáció, a dinasztia-alapító