BRÉKING: Bajban a Han Solo-film, forgatás közben szállt ki a rendezőpáros

Phil Lord és Chris MillerA Lego-kaland21 Jump Street - A kopasz osztag) váratlanul visszalépett a Han Solo mozitól, melynek forgatása még januárban kezdődött meg, holott kevesebb mint egy év múlva már itt a premier.

"Phil Lord és Christopher Miller tehetséges filmesek, akik zseniális stábot gyűjtöttek maguk köré, de világossá vált, hogy nagyon különbözőek a vízióink a filmről, ezért úgy döntöttünk, külön utakon folytatjuk. Az új rendező személyét hamarosan bejelentjük" - írja a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy a StarWars.com-on közzétett közelményében.

"Sajnos az elképzeléseink nem egyeztek a partnereinkével. Általában nem szeretjük a 'kreatív nézetkülönbségek' frázist, de most az egyszer valóban erről van szó. Nagyon büszkék vagyunk a színészek és a stáb többi tagjának világszintű munkájára" - kommentálta a dolgot a rendezőpáros.

A film cselekménye a fiatal Han Solo köré épül, és a csempész hat évét öleli fel (18-tól 24 éves koráig), az Ezeréves Sólyom megszerzésétől az Chewbaccával való első találkozásán át egészen addig, míg galaxis szerte ismert kalandorrá válik.

A főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Alden EhrenreichDonald GloverEmilia ClarkeThandie NewtonWoody Harrelson, míg a forgatókönyvet Jon Kasdan és Lawrence Kasdan írták.

A Star Wars: Han Solo premierdátumát 2018. május 25-re tűzte ki a stúdió.