Brutális rekordot döntött a Stephen King: AZ előzetese

Gigászi rekordot döntött a Stephen King: AZ előzetese. A trailert mindössze 24 óra leforgása alatt 197 millióan nézték meg online, a Facebookon pedig csak az Egyesült Államokban 1,8 millióan osztották meg. A szóban forgó előzetes 36 órával a közzététele után már 246 millió megtekintésnél jár.

Az eddigi rekorder a Halálos iramban 8 volt, melynek trailerét 24 óra alatt 139 milliószor, vagyis közel 60 millióval kevesebbszer indították el. 

A filmet a 2013-as Mama direktora, Andrés Muschietti rendezi. A film főbb szerepeit olyan színészek alakítják, mint Javier BotetOwen TeagueJaeden LieberherNicholas HamiltonSteven Williams és Megan Charpentier, míg az ikonikus bohóc jelmezét a Hemlock Grove sztárja, Bill Skarsgård öltheti magára.

A történet szerint miután a sorra tűnnek el a gyerekek a Maine állambeli Derry városából, néhány gyereknek szembe kell nézniük legnagyobb félelmükkel, Pennywise-zal, aki évszázadok óta rettegésben tartja a hozzájuk hasonlókat.

Nem ez lesz Stephen King 1986-os, több mint ezer oldalas kötetének első filmes adaptációja. A történetet a kilencvenes évek elején minisorozat formájában is feldolgozták John Ritter és Tim Curry főszereplésével. 

Stephen King: AZ szeptembertől a hazai mozikban! Ha még többre vagy kíváncsi, ide kattintva látogass el a film adatlapjára, ahol fotókkal, új poszterrel és rengeteg filmes érdekességgel várunk, melyekből többek közt azt is megtudhatod, mik voltak Stephen King első szavai a film megtekintése után.