Bukott az Assassin's Creed, tarolt a Zsivány Egyes

Négy országos premier debütált a hétvégén, de egyik sem tudta megközelíteni az első Star Wars antológiafilmet.

Erős hétvégét zártak az amerikai mozik. A Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet újabb 96 millióval bővítette bevételeit az Államokban, melynek köszönhetően két héttel a premierje után már 555 millió dollárt kaszált. 

A második helyet a sikervárományos animációs film, az Énekelj! szerezte meg, melyre 56 millió dollár értékben váltottak jegyet a mozizók. A sztárparádéval érkező produkciót nem csak a közönség, de a kritikusok is pozitívan fogadták.

Nem úgy, mint Jennifer Lawrence és Chris Pratt sci-fijét, az Utazókat, mely mindössze 32 százalékot kapott az újságíróktól a RottenTomatoes adatai szerint. Hiába az óriási marketingkampány, 110 millióból forgatott film csak23 milliót termelt. 

Miért pont Ő? lecsúszva a dobogóról 16,7 millióval zárta a hétvégét. Bryan Cranston és James Franco vígjátéka azonban még így is megelőzte az idei év egyik legnagyobb bukását elkönyvelő Assassin's Creedet, mely 15 milliót hozott a FOX konyhájára. Az eddig hibátlan filmográfiával rendelkező Justin Kurzel videojáték adaptációját nem csak a kritikusok, de a nézők is igen negatívan fogadták. A Michael Fassbender és Marion Cotillard nevével fémjelzett produkció 104 szemlézett írást követően csak 19 százalékon áll. 

A teljes bevételi toplistát ide kattintva találjátok.