Christian Bale játssza Steve JobsotA kép forrása: Photo © Relativity Media / Kerry Hayes

A közösségi háló Oscar-díjas forgatókönyvírója, Aaron Sorkin megerősítette, hogy Christian Bale fogja alakítani Steve Jobsot a Sony új filmjében. Az életrajzi film forgatókönyvírója a Bloomberg Televisionnek adott interjújában elmondta: „A lehető legjobb színészt szerettük volna egy bizonyos korosztályon belül, és ez Christian Bale. Több szövege lesz [Bale-nek], mint másnak három filmben összesen. Nincs olyan jelenet, amelyben ne játszana” – árulta el Sorkin, majd hozzátette, „ez egy rendkívül nehéz szerep, de meg fogja csinálni.” A színész egyébként meghallgatás nélkül kapta meg a szerepet.

A projekt már húzódik egy ideje. A filmet eredetileg David Fincher rendezte volna, a főszerepre pedig olyan színészek neveit is rebesgették, mint Matt Damon, Ben Affleck, Bradley Cooper vagy Leonardo DiCaprio. Utóbbi hetekkel ezelőtt hagyta ott a produkciót. Egyes források szerint jelenlegi filmje, az Alejandro González Iñárritu rendezésében készülő A visszatérő című western után hosszabb alkotói szabadságot szeretne kivenni.

Az Apple alapítójának életét feldolgozó film Walter Isaacson Steve Jobs című 2011-es életrajzán alapul majd, Fincher távozásával pedig megnyílt a lehetőség Danny Boyle előtt.  Isaacson bestsellere több mint 100 interjút tartalmaz Jobs családtagjaival és kollégáival. A könyv nem sokkal Jobs 2011. október 5-én bekövetkezett halála után jelent meg.

A történetről egyelőre annyi került nyilvánosságra, hogy Jobs életének három központi eseménye köré épül, melyek mind egybeesnek egy-egy Apple termék megjelenésével.

Az Apple atyjának életéről Joshua Michael Stern rendezésében már készült egy film 2013-ban, melynek főszerepét Ashton Kutcher játszotta. A jOBS - Gondolkozz másképp csúfosat bukott a kritikusok körében.