A korábbi híreket maga az HBO programigazgatója cáfolta.

Az elmúlt hetekben vált hivatalossá, hogy az HBO négy spin-off sorozaton dolgozik, melyek mindegyike a Trónok harca világában játszódik majd. Az egyes előzménysorozatokat a szakma olyan nagyágyúi kezdték el fejleszteni, mint (Kong: Koponya-sziget, Godzilla), Jane Goldman (X-Men: Az elsők, Kingsman: A titkos szolgálat) Brian Helgeland (Szigorúan bizalmas) és Carly Wray (Mad Men - Reklámőrültek, Westworld), természetesen a Tűz és jég dala regényciklus szerzőjével,  George R. R. Martinnal kiegészülve.

Az eddigi információk alapján joggal feltételezhették a rajongók, hogy akár mind a négy széria elkészülhet, azonban az HBO programigazgatója, Casey Bloys tiszta vizet öntött a pohárba az EW-nek adott interjújában.

"Szeretném kontextusba helyezni az előzménysorozatok ügyét. Mondanom sem kell, hogy imádom, hogy van egy ilyen sorozatunk, ami körül ekkora az érdeklődés. Még a legapróbb információ is hatalmas visszhangot kap, amit nagyra értékelek. De szeretném a rajongók tudtára adni, hogy még csak a kezdeti stádiumban járunk. Még a vázlatokat sem láttam. A sajtó nagy része arról írt, hogy négy spin-off készül azt feltételezve, hogy mindegyik elkészül majd. De valójában nem erről van szó. A terv nem az, hogy csináljunk négy új sorozatot. David Benioff és Dan Weiss nagyon magasra tette a mércét, csak abban bízok, hogy lesz egy olyan terv, ami képes lesz felnőni ehhez a szinthez. De ez is egy hosszú távú terv. A legfontosabb most a hetedik szezon, és hogy befejeződjön a nyolcadik írása, hogy műsorra tűzhessük" - mondta.

A Trónok harca hetedik szezonja ...tól látható a magyar HBO-n.