Csak tátjuk a szánkat az Assassins Creed kritikáitól

Hiába a remek rendező és az A-listás szereplőgárda, a kritikusok körében óriási bukás a videojáték adaptáció.

Hatalmas elvárásokat támasztott a világ Justin Kurzelúj filmje, az Assassins Creed felé, de úgy tűnik, a film nem tudott felnőni a feladathoz.

A világszerte több tízmilliós példányszámban értékesített videojáték mozifilmes adaptációja 69 szemlézett írást követően mindössze 17 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon. Mielőtt elfogultsággal vádolnánk a kritikusokat hozzátennénk, hogy az Államokban jelenleg futó legnézettebb tíz produkció közül ötöt ugyanezek a kritikusok 90 százalék felett értékeltek (beleértve látványos kasszasikereket is), a tízből pedig csak kettő olyan van, ami 50 százalék alatt áll.

Bár a legtöbb kritikus megegyezett abban, hogy a látvány és színészek terén többé-kevésbé rendben vannak a dolgok, abban azonban egyértelmű egyetértés mutatkozik, hogy a történet, illetve a történetmesélés pocsék, akárcsak a vágás és a filmzene. Azok az újságírók, akik játszottak a film alapjául szolgáló játékokkal nem győzték hangsúlyozni, mekkora szakadék tátong a játék és az adaptáció között, természetesen az előbbi javára.   

A film története szerint a forradalmi technológiának köszönhetően, mely hozzáférhetővé teszi a genetikai memóriát, Callum Lynch átéli felmenője, a 15. században élt Aguilar kalandjait. Callum rájön, hogy egy rejtélyes titkos társaság, az Assassin-ok leszármazottja. A férfinek minden új tudására és képességére szüksége lesz, ha szembe akar szállni a Templomosok a napjainkban is működő szervezetével.

A film főszerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Michael FassbenderMarion CotillardBrendan Gleeson és Jeremy Irons.

Az Assassin's Creed 2016. december 29-től a mozikban. 

60 Assassin's Creed  (2016)

(33) (47)

akció | kaland | sci-fi

Netflix | HBO Max

Egy forradalmian új technológia segítségével Callum Lynch (Michael Fassbender) újraéli egyik őse, a 15. századi Spanyolországban született Aguilar kalandjait. A férfi így érti... több»