Csúnyán leszerepelt a tengerentúlon az Alien: Covenant

Hiába szerezte meg az első helyet a bevételi listán, még a Prometheus öt évvel ezelőtti nyitásától is jócskán elmaradt a Ridley Scott filmje.

Messze a várakozások alatt teljesített a premierhétvégéjén az Alien: Covenant. A sci-fi horror ugyan nagyobb kihívó híján megszerezte az első helyet a maga 36 milliós bevételével, ez azonban még a Prometheus öt évvel ezelőtti kezdéséhez képest is meglehetősen sovány teljesítmény. Az Alien franchise előző filmje ugyanis 51 millióval kezdte meg menetelését, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy költségvetése több mint harminc millióval haladta meg a Covanantét, melynek büdzséje hozzávetőlegesen 100 millió dollár körül mozog. A 20th Century Fox még bízhat a nemzetközi piacokban, itt bizonyult erősnek a Prometheus is, mely világszerte 277 millióig jutott, és úgy tűnik a Covenant is ezen az úton jár, ugyanis Amerikán kívül már az első hétvégén 81 milliót kaszált.

Nem egész egy millióval maradt le az első helyről a Marvel szuperhősfilmje, A galaxis őrzői vol. 2., mely bemutatásának harmadik hétvégéjén is 35 millió felett hozott a stúdiónak, míg összbevételei már a 730 millió dollárt is meghaladják.

A dobogó harmadik fokán egy újabb premierfilm, a hamarosan nálunk is debütáló Minden, minden végzett, és bár az elemzők ennél lényegesen erősebb premierhétvégét jósoltak, a produkció már most visszahozta a gyártási költségeit.

Szintén a várakozások alatt tejesít Amy Schumer és Goldie Hawn vígjátéka, mely bemutatásának második hétvégéjén sem tudta kitermelni a 42 milliós büdzséjét, még annak ellenére sem, hogy világszerte a fontosabb piacokon már bemutatták a filmet.

Az ötödik helyet egy szintén hazánkban is bemutatásra váró film, az Egy ropi naplója – A nagy kiruccanás szerezte meg 7,2 millióval, mely a már említett premierfilmekhez hasonlóan ugyancsak az elvárások alatt teljesített, ráadásul a 22 milliós költségvetése miatt könnyen előfordulhat, hogy a FOX kénytelen lesz bukásként értékelni a szereplést.

Egészen a hatodik helyig csúszott vissza Guy Ritchie fantasyje, az Arthur király: A kard legendája, melyre már csak alig 6,8 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai mozizók. Ahogy az várható volt az első hétvége kiábrándító bevételi mutatói után, a film most már biztos bukás, összbevételei 93 millió dollár körül mozognak, de ilyen mértékű visszaesést követően kizárt, hogy visszahozza a 175 milliós gyártási költségeket, ez pedig a négy-öt részesre tervezett franchise végét is jelenti.