Desierto - Torokszorító thriller a mozikban!

Az Oscar-díjas Alfonso Cuarón fiai lebilincselő filmmel rukkoltak elő.

Csütörtöktől már a mozikban  Jonás Cuarón rendezésében bemutatott Desierto - Az Ördög országútja, mely torokszorító élményt kínál a thrillerek rajongóinak. A  Gael García Bernal (Che Guevara: A motoros naplója ) és Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead) főszereplésével forgatott film a tavalyi fesztiválszezon nagy kedvence volt, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a külföldi kritikusok FIPRESCI-díját, és Mexikó nevezettjeként esélyes volt a 2016-os Oscar-díjra is a Legjobb külföldi film kategóriájában.

A film története szerint egy csapat bevándorló megpróbál átkelni a mexikói határon, hogy eljusson az Egyesült Államokba, azonban útjukat állja egy távcsöves puskával felszerelt, önjelölt "igazságosztó", akit nem kevés rasszista indulat fűt. Kíméletlen macska-egér játék kezdődik a sivatagban, amely során a zsigeri feszültség egy perce sem szűnik…

A mexikói származású rendező, Jonás Cuarón számára bevallottan nagyon fontosak a gyökerei, a bevándorlás témája pedig az amerikai elnökválasztásokat követően,  az USA és Mexikó viszonyának tükrében aktuálisabb, mint valaha.  

"Ez az első filmem, ami ebben a formában jártja körbe a bevándorlás témáját. Az első mozim, az Año uña szintén az Egyesült Államok és Mexikó viszonyát taglalta, azonban nagyon eltérő módon. Azt hiszem, ez a téma mindig is érdekelt. Több mint húsz éve költöztem az Államokba, vagyis az egész életemet Mexikó és az USA között töltöttem. A kapcsolat a két kultúra között nagyon sokat jelent számomra" - árulta el a direktor.   

A Desierto - Az Ördög országútja a Pannonia Entertainment forgalmazásában csütörtöktől látható a hazai mozikban!