Dwayne Johnson lesz az első szuperhősA kép forrása: screencrush.com

Hivatalos, a Szikla alakítja az ikonikus hőst, Doc Savage-t Shane Black új filmjében!

Dwayne Johnson az Instagramon jelentette be, hogy ő formálja meg az "első szuperhőst", Clark Doc Savage-t Shane Black (Vasember 3, Rendes fickók) következő filmjében.

A bejegyzésben a Szikla izgatottságát fejezte ki az ügyben, hogy ő alakíthatja a hőst, aki egyebek mellett Supermant is inspirálta.

"Miután órákat beszélgettem Shane Blackkel, már értem, hogy Superman megalkotója miért csak a Doc Savage legjobb részeit használta fel, és miért mellőzte a különc vonásokat. Alig várom, hogy 'belemélyesszem a fogaimat' egy ilyen típusú karakterbe" - írta Johnson.

A kalandor, zeneész, feltaláló, orvos és tudós Doc Savage karaktere 1933-óta közel 200 történetben tűnt fel, így a film alkotói számára bőven van alapanyag a produkcióhoz, bár egyelőre nem tudni, hogy melyik sztori képezi majd a cselekmény gerincét.

Johnson a szerep elvállalásával elég sűrű időszak elé néz. Hamarosan a mozikban az ő főszereplésével készült Központi hírszerzés, júliusban folytatódik az HBO-n a nagysikerű sorozata, a Nagypályások, jövő nyáron jön a Baywatch és a Halálos iramban 8, míg 2017. karácsonyán a mozikba kerül a Jumanji: Vár a dzsungel remake-je, melyben szintén főszerepben láthatjuk.