Egyszerre forog A szürke ötven árnyalata 2-3

Mindkét epizódot James Foley rendezi.

Drámaian alakult A szürke ötven árnyalata bemutatkozása, ugyanis a film rendezője, Sam Taylor-Johnson nem vállalta a következő részt, mivel annyira megromlott a viszonya E.L. James írónővel. De hallani lehetett a két főszereplő, Jamie Dornan és Dakota Johnson közti ellentétről is, sőt, egy ideig felmerült annak a lehetősége is, hogy Dornan nem vállal több részt.

A Universal biztosan nem szeretne több hasonlót átélni, és bár nem tudni, hogy milyen szerepet játszottak ezek az események a döntésükben, de úgy határoztak, hogy egyszerre forgatják le a sikerfilm folytatásait, adta hírül a The Wrap.

A direktori széket James Foley kapta meg, akit egyebek mellett a Kártyavár, a Hannibal és a Wayward Pines kapcsán ismerhet a nagyközönség, míg a forgatókönyvet az írónő férje, Niall Leonard jegyzi. Az egyes folytatások 2017. és 2018. februárjában kerülnek a majd a mozikba.

A James nemzetközi bestsellerén alapuló A szürke ötven árnyalata, bár a kritikusok nem voltak elragadtatva tőle, hatalmas kasszasiker volt, összbevételei elérik az 570 millió dollárt.

A sötét ötven árnyalata címen futó folytatás 2017. február 10-én debütál a mozikban.