Elhunyt az ikonikus színészlegenda, Alan Rickman

Miután szervezete nem bírta a harcot daganatos betegségével szemben, 69 éves korában elhunyt Alan Rickman.

Alan Sidney Patrick Rickman 1946. február 21-én született Hammersmithben, Londonban, az Egyesült Királyságban. Édesapja, Bernard Rickman gyári munkás volt, míg édesanyja, Margaret Doreen Rose a családot látta el. Alannek van egy bátyja, David, egy öccse, Michael, és egy húga, Sheila. Rickman 8 éves volt, amikor édesapja meghalt.
Ösztöndíjjal került a londoni Latymer Upper Schoolba, ahol a rajz mellett a színjátszással is megismerkedett, majd a Chelsea College of Art and Desing-ban, illetve a Royal College of Artban folytatta tanulmányait.

Iskolái után egy újságnál lett grafikus, végül mégis a színészetnél kötött ki, amikor felvételt nyert a Royal Academy of Dramatic Artba.
Színészi karrierjét színpadon kezdte, játszott többek között a Royal Sjakespeare Companynél is, majd a BBC The Barchester Chronicles című tévésorozatában tűnt fel.
Karrierjében az áttörést a Bruce Willis nevével fémjelzett Drágán add az életed! (1988) hozta meg, ezt követően játszott romantikus (Szívből, igazán – 1990) és kosztümös (Mesmer – 1994) filmekben, de feltűnt a Robin Hood, a tolvajok fejedelme (1991) vagy a Értelem és érzelem (1995) című alkotásokban is. A Raszputyin (1996) című filmben nyújtott alakításáért Golden Globe- és Emmy-díjat is kapott
Az ezredforduló környékén olyan filmekben láthattuk, mint a Dogma (1999), a Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés(1999) vagy az Igazából szerelem (2003), de szerepelt a Johnny Depp főszereplésével forgatott Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya (2007) című musicalben és a Parfüm: Egy gyilkos történeteben (2006) is.
Pályafutásának legismertebb filmjei a Harry Potter franchise-hoz köthetőek. Rickmant a széria mind a hét részében Piton professzor szerepében láthattuk.

Filmes karrierje mellett napjainkig rendszeresen játszik színpadokon. 1977 óta él együtt első barátnőjével, Rima Hortonnal. 

2016. január 14-én hunyt el családja körében. Nyugodjék békében!