Elvérzett a Power Rangers a mozikban?

A Lionsgate is beállt a szuperhős hullámba, a Power Rangers a várakozások felett teljesített, de A Szépség és a Szörnyeteg mellett még így is elvérzett.

A Szépség és a Szörnyeteg könnyedén őrizte meg első helyét az amerikai bevételi toplista élén. A Disney animációs klasszikusának adaptációjára 88,3 millió dollár értékben váltottak jegyet a tengerentúlon, de a nemzetközi piacokon is remekel a produkció. A film összbevételei alig tizennégy nappal a bemutatását követően már megközelítik a 700 millió dollárt. A 160 millió dolláros büdzsé mellett ez már most hatalmas siker. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a filmtörténet minden idők negyedik legnagyobb második hétvégi bevételét produkálta.

A dobogó második fokán a Lionsgate szuperhősfilmje, a hamarosan nálunk is debütáló Power Rangers végzett 40 millióval, melyet nemzetközileg további 18,7 millióval fejelt meg. Ez a teljesítmény nem hangzik rosszul, azonban a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a költségvetés jócskán meghaladta a 100 milliót, így kérdésessé válhat a folytatás, pedig a stúdió nagyon bízott abban, hogyAz éhezők viadala és a Szemfényvesztők után egy újabb hosszútávú franchise-t kelthet életre.

A harmadik helyen az immáron harmadik hete futó Kong: Koponya-sziget végzett a maga 14,4 milliójával, ami ugyan nem egy csúcsteljesítmény a hollywoodi blockbusterek körében, de mivel a nemzetközi piacokon hatalmasat ment a film, így a bevételei megközelítik a 400 milliót.

Ami a premierfilmeket illeti,  Rebecca FergusonRyan Reynolds és Jake Gyllenhaal Alien-koppintása, az Élet mindössze a negyedik helyet tudta megszerezni. A scifi 12 milliót kalapozott össze a hétvégén, miközben a büdzséje 60 millió dollár volt. Az országos premierek közül mindössze a nálunk is vetített vígjáték, a Bukós szakasz fért be a TOP10-be, de 7,6 millióval csak a hetedik helyet tudta megszerezni.