Erős női karakterekkel érkezik A lázadóA kép forrása: Marion Curtis - Summit Entertainment

Holnap debütál a mozikban a nagy sikerű A beavatott folytatása, A lázadó, mely a főszereplők elmondása szerint izgalmas módokon tágítja ki az első részben felépített világot.

Hollywoodot az utóbbi időkben elég sok kritika érte annak kapcsán, hogy mellőzi az erős női személyiségeket, azonban A lázadó a ritka ellenpéldák egyike. Nem csupán a főszereplője (Shailene Woodley), de annak ellenlábasa (Kate Winslet) is női karakter, nem beszélve a mellékszereplőkről, többek közt Naomi Wattsról vagy Octavia Spencerről.

A film New York-i premierjén a produkció főszereplői, Shailene Woodley, Theo James és Jai Courtney komoly ígéretekkel kecsegtettek A lázadóval kapcsolatban.   

"Hatalmasabb és nagyratörőbb" - jellemezte a filmet James. "Ha már egyszer másodjára csinálod, legyen nagyobb" - tette hozzá. A gyakorlatban ez tetemesebb büdzsét, több akciót és olyan világsztárok szerződtetését jelenti, mint Spencer és Watts.

Courtney elmondása szerint a készítők tiszteletben akarták tartani a világot, melyet az első filmmel alapoztak meg, de emellett arra törekedtek, hogy a folytatás frissességet hordozzon. "Ez egy teljes értékű akciófilm, a vizuális effektek elképesztőek. A beavatott-tal szilárd alapokat helyeztünk el, melyre sikerrel tudtunk építkezni" - árulta el a színész.

Woodley szerint az általa alakított Tris karaktere pszichésen és fizikálisan is kemény kihívások elé néz az új epizódban. "Trist nagyon sok külső hatás éri, melyek megpróbálják befolyásolni a gondolatait és az ösztöneit. Végül azonban csak magára hallgat, attól függetlenül, hogy ez jó vagy rossz irányba tereli-e őt. Megbízik magában."

A film világszerte óriási érdeklődésre tart számot. A szakértők előzetes becslései szerint nagyjából 57 millió dolláros premierhétvégére számíthat az Államokban, mellyel az első rész bevételeit is túlszárnyalná.