És az idei év legjobb filmje Tarantino szerint...

Mint minden évben, Tarantino idén is kiválasztotta az év legjobb filmjét.

Bár Quentin Tarantino bevallottan kevesebb filmet látott idén, mint általában, de ez érthető is, ugyanis legújabb filmje, Az aljas nyolcas rengeteg idejét emésztette fel. A rendezőnek idén különösen nehéz éve van, a rendőrök a filmje bojkottjára szólítottak fel, a Disney alaposan keresztbehúzta a számításait (nem vetítheti az Aljas nyolcast abban a moziban, ahol szerette volna), ráadásul kiszivárgott a netre a produkció screener változata.

Mindezek ellenére filmrajongóként ő sem akart lemaradni az idei év terméséről. Új filmje bemutatóján a Première újságírója arról kérdezte a rendezőt, melyik 2015 legjobb alkotása. Tarantino nem sokat gondolkozott a válaszon: a Mad Max - A harag útja

A direktor elmondta, hogy egy hétvégére megkapta a film kópiáját, de először meg sem akarta nézni, mivel úgy véltem, egy Mad Max film Mel Gibson nélkül nem lehet életképes. Sőt, már azon gondolkodott, hogy bedobja a #NotMyMax  taget, de végül mégis úgy döntött, ad egy esélyt George Miller mozijának. És nem bánta meg!

Aljas nyolcas január 7-én debütá a hazai mozikban.