Fekete öves színészek a ranker.com alapján

#10
Dolph Lundgren

Dolph Lundgren

szül. 1957. 11. 03. (66 éves)
Stockholm, Svédország
Dolph (eredeti nevén Hans) Lundgren 1957. november 3-án született Stockholmban. Sokoldalú, művelt  ember, elismert sportoló és színész. Egyetemi tanulmányait Sydney-ben végezte vegyészmérnöki karon. Akadémiai fokozatot szerzett matematikából, fizikából és kémiából. Hat nyelven beszél: svédül, angolul, franciául, spanyolul,... több»
#9
Chuck Norris

Chuck Norris

szül. 1940. 03. 10. (84 éves)
Ryan, Oklahoma
Carlos Ray "Chuck" Norris 1940-ben született Ryan városában Oaklahoma államban. Harcművész, színész, filmproducer és forgatókönyvíró. Az Amerikai Légierőnél szolgált, s mikor az Osan Légitámaszponton volt Dél-Koreában, fekete övessé fejlesztette magát a tangsudoban, később pedig sportiskolát alapított, ez a Chun Kuk Do... több»
#8
Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme

szül. 1960. 10. 18. (63 éves)
Sint-Agatha Berchem, Belgium
Jean-Claude Camille François Van Varenberg, ismertebb nevén Jean-Claude Van Damme belga harcművész és akciófilm színész. Kisfiú korában kezdett el karatézni, és szép sikereket ért el: Világ- és Európa-bajnoki címeket szerzett full kontaktban. Amerikába utazott, ahol több alkalmi munka után találkozott Menahem Golannal, a híres... több»
#7
Sean Connery

Sean Connery

szül. 1930. 08. 25. - elhunyt 2020. 10. 31.
Fountainbridge, Edinburgh
Sean Connery 1930. augusztus 25-én született a skóciai Edinburgh-ben. Szülei munkások voltak, Connery apai ágon ír származású. Tejesemberként dolgozott mielőtt a besorozták volna tengerészethez, ekkor készült a „Scotland Forever” tetoválása is, a legutóbbi népszavazáson is Skócia függetlensége mellett kampányolt. 23 évesen... több»
#6
Forest Whitaker

Forest Whitaker

szül. 1961. 07. 15. (62 éves)
Texas, Amerikai Egyesült Államok
Forest Steven Whitaker 1961. július 15-én született Texasban, Amerikában. 1965-ben a család a növekvő rasszizmus miatt Los Angelesbe költözött. A középiskolában és az egyetemen még sportolt, amerikai foci játékosnak készült, ám egy sérülés miatt abba kellett hagynia a sportot. A baleset után átiratkozott a Southern California... több»
#5
Wesley Snipes

Wesley Snipes

szül. 1962. 07. 31. (61 éves)
Orlando, Florida, Amerikai Egyesült Államok
Wesley Snipes a Florida állam béli Orlandóban született. Már fiatalon érdeklődött a színészet iránt, így a középiskolai tanulmányait a Manhattan High Scool előadóművészet szakán kezdte meg, azonban még az iskolai évek alatt Snipes családja elköltözött. Négy év múlva tért vissza, és a S.U.N.Y. színvonalas drámaképzésén... több»
#4
Guy Ritchie

Guy Ritchie

szül. 1968. 09. 10. (55 éves)
Hatfield, Hertfordshire, England, Egyesült Királyság
Guy Stuart Ritchie 1968. szeptember 10-én született az Egyesült Királyságban, Hatfieldben. Az ország egyik legismertebb diszlexiásokkal foglalkozó intézetébe járt, a Stanbridge Earls Schoolba, amíg el nem tanácsolták kábítószer fogyasztás miatt. Ezután a Sibford School falai között tanult tovább. Első rendezői próbálkozása egy... több»
#3
Ed O'Neill

Ed O'Neill

szül. 1946. 04. 12. (78 éves)
Youngstown, Ohio, U.S.
Edward O’Neill 1946. április 12-én született az Ohio-i Youngstownban. Két húga és két öccse van. Apja acélipari munkás, édesanyja szociális munkásként dolgozott. A középiskola elvégzése után felvételt nyert az Ohio-i Egyetemre, ahol képzőművészetet és színészetet tanult, majd a Youngstowni Állami Egyetemen folytatta... több»
#2
Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar

szül. 1977. 04. 14. (47 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Sarah Michelle Gellar 1977. március 14-én született New Yorkban, az Egyesült Államokban a magyar származású Rosellen Greenfield és Arthur Gellar egyetlen lányaként. Szülei 1984-ben elváltak, Sarah az anyjával maradt. Négyéves korában egy étteremben fedezték fel, hamarosan élete első filmszerepét is megkapta az An Invasion of... több»