Fizetnél 10 milliót, hogy otthonról nézd a Star Wars VII-et? Nincs akadálya!A kép forrása: Disney Pictures

A Prima Cinema VOD-szolgátatása a leggazdagabb rétegnek kínálja egyedülálló szolgáltatását. Az illegális kalózmásolat készítése gyakorlatilag lehetetlen.

A Prima Cinema szolgáltatásának köszönhetően elméletileg az Egyesült Államokon belül bárki a premierrel egy időben nézheti meg a hollywoodi szuperprodukciókat. Gyakorlatilag azonban csak a legtehetősebbek tudják megfizetni a speciális szolgáltatás, ugyanis önmagában a Prima rendszer beszerelése hozzávetőlegesen 10 millió forintba kerül. Ehhez jön még a 24 órás online kölcsönzés ára, mely egy olya, hamarosan debütáló premierfilmek esetében, mint a Bosszúállók: Ultron kora, a Jurassic World vagy a Star Wars - Az ébredő Erő nagyjából további 140 ezer forint kiadást jelent.

Persze a Prima minden bizonnyal nem lesz a kalózkodás melegágya. The Verge munkatársai, akik a közelmúltban rész vettek a cég egyik demonstrációján New Yorkban, a lehető legszigorúbb biztonsági intézkedésekről számoltak be.  Gyakorlatilag lehetetlen úgy kópiát készíteni, hogy ne bukjon le az előfizető.

Első lépésben ott van a biometrikus azonosítás (ujjlenyomat leolvasó), mely nélkül nem lehet hozzáférni a filmhez, ráadásul a Prima box-ot ellopásával sem menne sokra a tolvaj, ugyanis a rendszer észleli a helyváltoztatást, és lezárja magát. Ha még ez sem lenne elég, a rendszer egy láthatatlan vízjellel is ellátja a filmet, így a Prima az esetlegesen kikerült másolat alapján könnyedén azonosítani tudja, melyik felhasználó szettjén készült a felvétel.

A Prima Cinema szolgáltatása jelenleg csak az Egyesült Államokban vehető igénybe.