A For Searchlight Pictures jóvoltából megérkezett az első trailer A faun labirintusa és a Bíborhegy Oscar-díjra jelölt rendezőjének új filmjéhez.

Befutott a Guillermo del Toro rendezésében készülő A víz érintése első előzetese, mely alapján a rendező eddigi munkáihoz hasonlóan ismét rendkívül egyedi látványvilágra és lebilincselő történetre számítunk.

A film főbb szerepeiben olyan Oscar- és Golden Globe-díjra jelölt színészeket láthatunk majd, mint  Sally Hawkins,  Michael Shannon, Richard Jenkins és Michael Stuhlbarg, de a szereplőgárdát erősíti az Oscar-díjas Octavia Spencer és Doug Jones is.

A The Shape if Water egy túlvilági tündérmese, mely a hidegháború Amerikájában játszódik majd. Egy titkos és szigorúan őrzött kormányzati laboratórium egyik munkatársa, Elisa a csend és az elszigeteltség világának rabja. A nő élete örökre megváltozik, amikor kollégája, Zelda felfedez egy titkosított kísérletet.   

Del Toro a rendezés mellett Vanessa Taylorral (Trónok harca) egyetemben a forgatókönyv megírásából is kivette a részét, de producerként is bábáskodott a produkció felett J. Miles Dale-lel egyetemben (Scott Pilgrim a világ ellen).

A A víz érintése december 8-án debütál a tengerentúlon, de nincsenek kétségeink afelől, hogy nagyjából ez idő tájt a hazai mozizók is beülhetnek majd a filmre.