Heti mozipremierek: Gyerekmolesztáló papoktól a csodák palotájáig

Öt filmet küldenek mozikba a héten a hazai forgalmazók.

Az elmúlt hetekben kilencesével kerültek a filmek mozikba, így az erre a  hétre jutó öt premierfilm mellett kicsit fellélegezhetünk, és bepótolhatjuk a lemaradást. Bár így sem lesz könnyű dolgunk, ugyanis több remeknek ígérkező produkció közül választhatunk Végre hozzánk is megérkezik a 6 Oscar-díjra jelölt Spotlight, de jön Mads Mikkelsen új filmje, mozikba kerül a Hókirálynő folytatása, egy férfi és nő közti barátságról szóló olasz vígjáték, és egy igazi ínyencség is a csodák palotájáról, a Milánói Scaláról.  

Spotlight - Egy nyomozás részletei

Két és fél hónapot kellett várnunk az amerikai premier óta, hogy végre a hazai mozikban láthassuk Michael Keaton és Mark Ruffalo 6 Oscar-díjra jelölt filmjét. A Spotlight a  Boston Globe újságíróinak történetét meséli el, aki fellebbentették a fátylat az egyház gyerekmolesztálási ügyeiről.

Férfiak és csirkék

Mads Mikkelsen itthon is sokak kedvence, de ezúttal egy tőle meglehetősen szokatlan szerepben láthatjuk majd. A Férfiak és csirkék című német-dán dráma főszereplője egy testvérpár, akik apjuk halála előtt készített videófelvételéből tudják meg, hogy valójában nem ő volt biológiai édesapjuk. A fivérek útnak indulnak, azonban csakhamar Ork szigetén ragadnak, ahol utazásuk meglepő fordulatokat vesz.

Hókirálynő 2

A tavalyi többszörös díjnyertes Hókirálynő sikere után hozzánk is megérkezik a folytatás, így az animációs filmek kedvelői sem maradnak program nélkül a hétvégére. Hőseink célja ezúttal, hogy megtörjék a Jégkirálynő átkát, mely miatt az emberek a legrosszabb énjüket látják a tükörben.

A művészet templomai - Milánói Scala, a csodák palotája

A Pannonia Entertainment ismét egy különleges filmmel készült, mely a 238 éves legendás szépségnek és népszerűségnek örvendő Milánói Scala művészgenerációkat felvonultató deszkáinak történetét meséli el. A látványvilágért Luca Bigazzi, az Oscar-díjas A nagy szépség című film operatőre felel.

Barátság extrák nélkül

Azoknak, akik egy kicsit könnyedebb szórakozásra vágynak a hétvégén jó választás lehet a hétvégére a Barátság extrák nélkül című olasz vígjáték, mely a férfi és a nő közötti bátorság lehetőségének (lehetetlenségének?) kimeríthetetlen témáját dolgozza fel.