63 A múmia  (2017)

A hírt maga Tom Cruise osztotta meg a világgal.

Folytatást kap az 1986-os kultikus Top Gun, erősítette meg Tom Cruise a Sunrise című ausztrál reggeli show-műsorban. Amikor a házigazda megkérdezte őt a folytatásról, a sztár rövidre, de egyértelműre fogta a válaszát:

"Való igaz. Hamarosan megkezdődik a forgatás, valószínűleg már jövőre" - árulta el A Múmia sajtókörútja kapcsán szervezett beszélgetés során.

A folytatás lehetőségét már jó ideje rebesgetik Hollywoodban, Cruise pedig többször is elmondta, hogy részéről semmi akadálya a dolognak, a Jerry Bruckheimer producer pedig már arról beszélt, hogy a második rész arról szól majd, hogyan veszik át a drónok a vadászrepülő pilóták feladatait.

Az 1986-ban Tony Scott rendezésében bemutatott Top Gun hatalmas siker volt, a legjobb eredeti dal kategóriájában Oscar-díjjal jutalmazták, 2015-ben pedig az Egyesült Államok kongresszusi könyvtárában is megőrzésre helyezték el kulturális, történelmi és esztétika relevanciája okán.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba a Top Gun: Maverick, egyelőre nincsenek információk, de a jövő évi forgatás a 2019-es év végi premierdátumot is előrevetítheti.   

Tom Cruise új filmje, A múmia (2017) június 8-tól látható a hazai mozikban.