A hamarosan debütáló Southpaw sztárja keményen odatette magát, hogy fizikálisan is felkészüljön a szerepre. Új kulisszák mögötti felvétellel lepte meg a közönséget a The Weinstein Company, melyből megtudhatjuk, hogyan edzett a Jake Gyllenhaal a komoly fizikai állóképességet igénylő Southpaw című bokszdrámára.

"Semmit nem tudtam a bokszról, amikor elkezdtem, tényleg, de tudtam, hogy meg kell tanulnom, és amikor valamire ráállítom az elmémet, addig nem állok le, amíg meg nem csinálom" - mondta el a színész, aki az egész felkészülési folyamat során együtt edzett a film rendezőjével,  Antoine Fuquaval.

Gyllenhaal miden nap, napi két alkalommal edzett, és a fenti galériából jól látható, hogy ennek meg is lett az eredménye. Természetesen a felkészülés nem csak edzésből állt, nem véletlen, hogy akik már látták a filmet, potenciális Oscar-esélyesék beszélnek a színész alakításáról.

A film története szerint Billy ’The Great’ Hope (Jake Gyllenhaal), az éppen regnáló világbajnok bokszoló kiváló pályafutást tudhat maga mögött. A sportoló kiegyensúlyozott karrierje és családi élete azonban egy pillanat alatt megbomlani látszik, amikor felesége (Rachel McAdams) tragikus hirtelenséggel életét veszti egy balesetben. Billy egyre jobban lesüllyed, egy időre még gyermeke felett is elveszti a felügyelet jogát. Eljött az idő, hogy visszatérjen a ringbe, hogy visszanyerje a becsületét és megmaradt családját. 

A Mélyütés október 15-én debütál a hazai mozikban. Még több előzetesért és képét látogassatok el a film adatlapjára.