Íme Melisandre imájának magyar fordítása

Vigyázat, ha még nem láttad a Trónok harca legújabb részét, inkább fordulj vissza!

Azok, akik figyelemmel követik a HBO nagysikerű sorozatát,mostanra már jó eséllyel tudják, hogy megtörtént az, amire rajongók milliói vártak: Melisandre (Carice van Houten) egy rituálé segítségével visszahozta Kit Harington karakterét, Jon Snow-t a halálból.

A Vörös boszorkány Snow halott teste fölött elmondott imája eleinte látszólag sikertelen volt, azonban az epizód utolsó másodpercében a karakter végül magához tért. Bár rituálét láthattuk, azonban minden bizonnyal kevesebben tudják, milyen szavakat mondott Melisandre a holttest fölött.

"Zyhys oñoso jehikagon Aeksiot epi, se gis hen syndrorro jemagon. (Kérjük az Urat, hogy gyújtsa fel fényét, és vezesse ki lelkét a sötétségből.) Zyhys perzys stepagon Aeksio Oño jorepi, se morghultas lys qelitsos sikagon. (Könyörgünk az Úrnak, hogy ossza még a benne lakozó tüzet, és gyújtsa meg a gyertyát, mely kialudt. ) Hen syndrorro, oños. Hen ñuqir, perzys. Hen morghot, glaeson. (Sötétségből a fénybe. Hamuból tűzzé. A halálból az életbe.)"

Trónok harca következő része jövő hét hétfőn az HBO műsorán. Még többre vagy kíváncsi! A lenti linkre kattintva látogass el a sorozat adatlapjára.

92 Trónok harca  (2011)

(177) (33)

akció | dráma | fantasy | kaland | romantikus

HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A Trónok harca George R.R. Martin nemzetközi sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának adaptációja, melyben a nagyhatalmú családok élet-halál harcot vívnak Westeros... több»