Itt az első fotó a McDonalds-filmből

Hamarosan befejeződnek a produkció utómunkálatai.

Véget értek a csak McDonals-filmként emlegetett Az alapító forgatási munkálatai, melynek kapcsán végre megjelent az első jelenetfotó is rajta a főszereplő alakító Michael Keatonnel.

A produkció Ray Kroc személye köré épül, aki szinte a semmiből a világ legnagyobb gyorsétteremláncát hozta létre. Kroc, aki karrierje elején csak egy egyszerű Illionois-i kereskedő volt, egy napon találkozott Mac és Dick McDonalddal, akik az 50-es években egy jól menő, dél-kaliforniai hamburgerezőt vezettek. Az üzletembert azonnal lenyűgözte a rendkívül gyors kiszolgálás, és miután meglátta a potenciált az étteremben, megvásárolta azt a fivérektől. Nem telt bele sok idő, és Kroc milliárdokat érő étterem hálózatot hozott létre.

A forgatókönyvet A pankrátort is jegyző Robert D. Siegel írja, melyről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy narratívájában némileg hasonlítani fog A közösségi háló szkripjtére, és azt mutatja be, hogyan lett Krocból a világ egyik legbefolyásosabb üzletembere. A film produceri teendőit Jeremy Renner és Don Handfield látják el, míg a rendezői székben John Lee Hancockot köszönthetjük.

Az alapító augusztusban debütál a tengerentúlon.