Jared Leto az új Joker?A kép forrása: Photo © Pathé

Tovább folytatódnak a Warner egyik legnagyobb érdeklődést övező szuperhősfilmje, a Suicide Squad körüli találgatások. A film a DC-képregények főgonoszait gyűjti egy csokorba, melyből természetesen Joker sem maradhat ki. A legújabb híresztelések arról szólnak, hogy a stúdió az Oscar-díjas Jared Letot (Mielőtt meghaltam) szemelte ki a szerepre. A színész ezzel olyan sztárok nyomdokaiba léphet, mint Jack Nicholson és Heath Ledger, akik rendkívül erős alakításukkal beírták magukat a filmtörténetbe. Utóbbi posztumusz Oscar-díjat nyert az ikonikus gonosztevő megformálásáért (A sötét lovag).

Joker szerepe kapcsán korábban felmerül Ryan Gosling neve is, aki visszautasította a szerepet, mivel nem akart több filmre leszerződni. A filmben jó eséllyel fel fog tűnni a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala-ben Lex Luthort alakító Jesse Eisenberg, míg Joker barátnőjének, Harley Quinn szerepe valószínűleg és Margot Robbie  között fog eldőlni. A további szerepekre felmerült Will Smith és Tom Hardy neve is.

Bár a film terve már évek óta ott pihen a Warner polcán, egy ideig úgy tűnt, a projektből végül semmi sem lesz, amikor a stúdió bejelentette a Az Igazság Ligája című filmjét. Erre cáfoltak rá szeptemberben, amikor hivatalos formában is megerősítették, hogy önálló filmet kapnak a DC univerzumának főgonoszai. A történet alapjául Robert Kanigher és Ross Andru képregénye szolgál, melynek főszereplői Deadshot, King Shark, Captain Boomerang, Harley Quinn és Joker. A sztori röviden arról szól, hogy a megváltásért cserébe a gonosztevők egy életveszélyes küldetést vállalnak. Bár az eredeti forgatókönyvben nem szerepelt Joker karaktere, a filmet rendező David Ayer úgy döntött, filmjéből nem hiányozhat egy ilyen kultikus figura.

A 2016 augusztus 5-én debütáló film produceri teendőit Ayer mellett Charles Roven látja el.