Jennifer Lawrence a legjobban kereső Oscar-esélyes

Lawrence nem csak minden idők legfiatalabb négyszeres Oscar-jelöltje, hanem az idei mezőny legtöbbet kereső sztárja is.

A hétvégi Oscar-gála kapcsán a Forbes nyilvánosságra hozta az Akadémia aranyszobrára jelölt sztárok fizetését. Bár az ilyen listák élén rendre férfiak végeznek, úgy tűnik, Jennifer Lawrence hadjárata az egyelő fizetésekért kifizetődött, ugyanis 2014 és 2015 júniusa között hozzávetőlegesen 52 millió dollárt kaszált.

A Lawrence-t idén a Joy-ban nyújtott alakítása okán jelölték a legjobb színésznő kategóriában, ahol olyan kihívói vannak, mint Cate BlanchettSaoirse RonanBrie Larson és Charlotte Rampling. Sem közöttük, sem a legjobb mellékszereplő kategóriában jelölt színészek között nincs olyan, aki felfért volna a Forbes éves listájára, ahol az utolsó helyet megszerző sztár 6 millió dollárt keresett.

A helyzetet némileg árnyalja, hogy a színésznő bevételeinek nem sok köze van Joy-hoz, ugyanis a lista jóval a film bemutatását megelőzően elkönyvelt bevételeket takarja. Az igazságoz szintén hozzátartozik, hogy bár Robert Downey Jr. még nála is többet keresett idén (80 milliót), őt azonban nem jelölték Oscarra, így végezhetett az élen Jennifer Lawrence.

Mondd el te is a véleményed, kattints, és szavazz, hogy szerinted melyik volt a legjobb film az idén.