A film, amivel karrierje bukását szenvedte el Matthew McConaughey

Ezt biztosan nem teszi ki az ablakba az Oscar-díjas színész.

Ugorjuk vissza az időben öt évet, egészen 2016 szeptemberéig, ekkor debütált ugyanis néhány vásznon az Egyesült Államokban a Gus Van Sant rendezésében, és Matthew McConaughey valamint Naomi Watts főszereplésével készült A fák tengere, mely hat nap alatt mindössze 2894 dolláros bevételre tett szert.

A még 2014-ben forgatott film történetének főhőse, Arthur Brennan túrára indul Aokigaharába, a japáni Mount Fuji tövének titokzatos sűrű erdejébe, ahova a legtöbben azért látogatnak el, hogy átértékeljék életüket. Miután megtalálta a tökéletes helyet a halálra, találkozik Takumi Nakamurával, egy japán férfival, aki szintjén az útját keresi. A két férfi sorsa egybefonódik, és tapasztalatai megerősítik Arthurban az élni akarást és a felesége iránti szerelmét.

A fák tengere hozzávetőlegesen 25 millió dollárból készült, az USÁ-ban viszont mindössze 20 ezer dollárig jutott. A sikertelenségben valószínűleg annak is szerepe volt, hogy az alkotást a Cannes-i Filmfesztiválon szó szerint kifütyülték, és a kritikusok sem voltak kegyesek hozzá. Egy ideig úgy tűnt, hogy a produkció teljes egészében elkerüli az amerikai mozikat, míg végül júniusban az egyik forgalmazó, A24 végül felkarolta.

70 A fák tengere  (2015)

(15) (2)

dráma | fantasy | misztikus

HBO Max

 Arthur Brennan túrára indul Aokigaharába, a japáni Mount Fuji tövének titokzatos sűrű erdejébe, ahova a legtöbben azért látogatnak el, hogy átértékeljék életüket. Miután... több»