Kevin Spacey és Michael Shannon az Elvis & Nixon főszereplői

A kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey és az Oscar-díjra jelölt Michael Shannon játssza az Elvis & Nixon című történelmi dráma főszerepeit. Míg előbbit az Amerikai Egyesült Államok elnökének, utóbbit a rock ‘n’ roll éra ikonikus zenészének szerepében láthatjuk majd.  A (Return, Gyűlölet, barátság) rendezésében készülő film Elvis és Nixon legendás találkozóját örökítené meg, a forgatókönyvet Cary Elwes, Hanala Sagal és Joey Sagal írják. A történelmi találkozóra 1970. december 21-én került sor a Fehér Házban, amikor Elvis váratlanul megjelent az épület előtt azzal a szándékkal, hogy találkozzon az elnökkel. Nixon az ovális irodában fogadta a zenészt, ahol Elvis hippikről és droghasználatról vallott nézeteit tárgyalták meg. A hazaszeretetéről híres "Király" azt kérte, hadd tehesse le a titkos szövetségi ügynökök esküjét, majd ajándék gyanánt átnyújtotta az elnöknek Colt .45-ös pisztolyát. Nem egész négy évvel később Nixon lemondott a Watergate-botrány miatt, Elvis pedig három évvel a találkozó után 42 évesen elhunyt.

Korábbi értesülések szerint a főszerepeket Eric Bana és Danny Huston játszották volna, azonban miután a projekt egy alapos ráncfelvarráson esett át, a főszereplőket is lecserélték. A film forgatási munkálatai várhatóan 2015 elején kezdődnek meg.  

Shannont legutóbb Zod tábornok szerepében Az acélember, és a Torontói Filmfesztiválon debütáló 99 Otthon című filmekben láthattuk. Spacey továbbra is brillírozik Netflix  című sorozatának főszerepében, következő filmje, a Förtelmes főnökök 2 november 26-án kerül a mozikba.

A találkozóról egyébként Allan Arkush rendezésében 1997-ben már készült egy film, melynek főszerepeiben Rick Peterst (Elvis) és Bob Guntont (Nixon) láthattuk.