Legjobb aktív ír színésznők a ranker.com alapján

#10
Alison Doody

Alison Doody

szül. 1966. 11. 11. (57 éves)
Dublin, Írország
Az édesanyja Joan szépségterápiás volt, édesapja Patrick az ingatlan üzletágban dolgozott, illetve van még két testvére. Alison a Mount Anville Secondary School-ba járt ,Írországban. A modell világban is jártas Alison 1985-ben debütált a Halálvágta című brit kalandfilmben, amely a tizennegyedik James Bond-film. Roger Moore és... több»
#9
Michelle Fairley

Michelle Fairley

Coleraine, County Londonderry, Northern Írország
Michelle Fairley 1964. január 17-én született Coleraine-ban, Észak-Írországban. Római katolikus családból származik. Kamaszként tagja volt az Ulster Youth Theatre társulatának. Az érettségit követően Belfastba költözött, hogy tovább képezze színészi képességeit. Pályája sorozatok mellékszerepeivel indult - lehetőséget... több»
#8
Eve Hewson

Eve Hewson

szül. 1991. 07. 07. (32 éves)
Dublin, Írország
Édesapja a híres rock énekes, Bono, míg édesanyja Ali Hewson, aktivista. Van egy nővére, Jordan és két fiatalabb testvére, Elijah és John. Eve a St. Andrew's College középiskolában tanult, miután elvégezte a New York-i Egyetem folytatta a tanulmányait. Habár szülei ellenezték a színészetet, 2005-ben testvérével, Jordan-el mégis... több»
#7
Sarah Bolger

Sarah Bolger

szül. 1991. 02. 28. (33 éves)
Dublin, Írország
Sarah Lee Bolger 1991. február 28-án született Dublinban, Írországban. Édesapja, Derek Bolger hentes volt. Húga, Emma Bolger szintén a színészmesterség mellett döntött. Római katolikus neveltetésben részesült. Színészi tanulmányait már ifjúkorában elkezdte; tudatosan készült erre a pályára – a dublini The Young People's... több»
#6
Fionnula Flanagan

Fionnula Flanagan

szül. 1941. 12. 10. (82 éves)
Dublin, Írország
Fionnghuala Manon Flanagan 1941. december 10-én született Dublinban. Ír színésznő és politikai aktivista. Édesapja ír katonatiszt és kommunista volt, aki részt vett a spanyol polgárháborúban is. Bár szülei nem voltak írek, akarták, hogy Fionnula és négy testvére tanulja meg a nyelvet. Ez sikerült is; folyékonyan beszéli az angol... több»
#5
Katie McGrath

Katie McGrath

szül. 1983. 10. 24. (40 éves)
Dublin, Írország
Teljes nevén Katherina Elizabeth McGrath 1983. október 24-én született Dublinban. A Trinity College-on történelemből diplomázott, majd egy ír magazinnál, az Imagine-nél kezdett el dolgozni. Ezt követően Joan Bergin jelmeztervező mellett kezdett el dolgozni, ahol felfigyeltek rá, melyet követően többször megjelent statisztaként a... több»
#4
Maisie Williams

Maisie Williams

szül. 1997. 04. 15. (27 éves)
Maisie Williams, teljes nevén Margaret Constance Williams 1997. április 15-én született Bristolban, Angliában. Az Arya Stark szerepéről ismert Williams négy testvére közül a legfiatalabbként jött a világra. Somersetben nőtt fel, az iskolát Midsomer Nortonban végezte, majd előadóművészetet kezdett tanulni a Bath Dance College-en. A... több»
#3
Saoirse Ronan

Saoirse Ronan

szül. 1994. 04. 12. (30 éves)
The Bronx - New York - Amerikai Egyesült Államok
Saoirse Una Ronan 1994. április 12-én született New Yorkban. Édesapja révén ír felmenőkkel rendelkezik. Gyermekkorának nagy részét Country Carlowba töltötte. Első filmszerepét a Dublini doktorok (2003) című alkotásban kapta, majd sorozatszerepek és tévéfilmek mellékszerepei követték egymást: Proof (2005). Karrierjében az... több»
#2
Sophie Turner

Sophie Turner

szül. 1996. 02. 21. (28 éves)
Northampton, Northamptonshire, England
Sophie Turner 1996. február 21-én született Northamptonban, Angliában. A Kings középiskolába járt, ahol tagja volt az iskolai színjátszó körnek. Ekkor fedezte fel egy producer, és a 15 éves tehetséges lány szerepet kapott az HBO Trónok harca (2011) című sikersorozatában. A drámatanára unszolására jelentkezett a válogatásra, és... több»
#1
Caitriona Balfe

Caitriona Balfe

Caitriona Balfe 1979. október 4-én született az írországi Monaghanben. 19 évesen kezdett modellkedni, ügynöke akkor fedezte fel, amikor egy helyi bevásárlóközpontban adományt gyűjtött egy szervezet részére. Hamar bekerült a kifutók és a reklámok világába, feltűnt többek között a Dolce & Gabbana, a Givenchy, a Dior, a Louis... több»