Meghalt Carrie FisherA kép forrása: slate.com

A Star Wars Leia hercegnője 60 éves korában hunyt el.

Pénteken egy Londonból Los Angelesbe tartó gépen kapott szívrohamot a színésznő, de még a gépen szakszerű ellátátst kapott. A leszállás után kórházba szállították, de édesanyja, Debbie Reynolds  varásnap megerősítette, hogy az orvosok stabilizálták Carrie Fisher állapotát.

"Carrie állapota stabil. Ha bármi változna, tudatni fogjuk. Minden rajongójának és barátjának köszönöm az imáikat és a jókívánságaikat" - állt a Twitter bejegyzésben.

Kollégái, munkatársai, családja, rajongói és a teljes filmes világ bizakodott a gyors felépülésben, azonban helyi idő szerint 8 óra 55 perckor az ikonikus színésznő életét vesztette a kórházban. 

Carrie Fisher 1956. október 21-én született a kaliforniai Beverly Hillsben. Édesapja Eddie Fisher énekes, édesanyja Debbie Reynolds színésznő. Apai ágon oroszországi zsidó gyökerekkel rendelkezik. Szüle két éves korában elváltak. Az érettségit követően beíratkozott a London’s Central School-ba, nyelv- és drámaszakra. Színpadon első ízben az Irene (1973) című Bradway musicalban volt látható, míg a filmvásznon a Sampon (1975) című filmben szerepelt - Warren BeattyGoldie Hawn és Lee Grant partnere volt. A nagy áttörést Leia Organa hercegnő szerepe jelentette számára a Star Wars IV. - Egy új reményben (1977). Ezúttal Mark Hamill és Harrison Ford oldalán volt látható. A The Star Wars Holiday Specialban, A Birodalom visszavágban (1980) és a A Jedi visszatérben (1983) szintén Leia bőrébe bújt. Szerepet kapott a Blues Brothers (1980) vígjátékban John Belushi és Dan Aykroyd oldalán. Paulát alakítja a Magas barna férfi felemás cipőben (1985) című vígjátékban, míg Woody Allen April szerepével bízta meg a Hannah és nővérei (1986) című filmjében. Peter Ustinovval játszott az Agatha Christie regényből készült Randevú a halállal (1988) krimiben, majd megírja a Képeslapok a szakadékból (1990) című film forgatókönyvét, mely a legjobb adaptált forgatókönyv BAFTA jelölését hozta meg számára. Linda főszerepét kapta meg a Édes bosszú (1990) francia-amerikai vígjátékban, majd a főszereplők között találjuk a Folytatásos forgatás (1991) és a Ez az életem (1992) vígjátékokban is. Egy epizód erejéig feltűnik a Szex és New Yorkban (1998), de a Szívtiprók (2001) romantikus vígjátékban is látható Sigourney Weaver és Gene Hackman társaságában. Kevin Smith kultfilmjében, a Jay és néma Bob visszavágban (2001) is feltűnt, majd forgatókönyvíróként működött közre az Öreg díva, nem vén díva (2001) vígjátékban. Szerepelt a Drogtanya (2003), az Felfedezésre várva (2005) és a Rajongók háborúja (2009) alkotásokban, de Leiaként visszatért a Star Wars - Az ébredő Erőben is.

Nyugodjék békében!