Mégsem Ben Affleck rendezi a BatmantA kép forrása: movieweb

A színész direktor minden erejével az alakítására szeretne koncentrálni.

Ben Affleck visszalépett a Batman mozifilm rendezésétől, adta hírül a Variety. A színész azonban producerként továbbra egyengetni fogja a produkció újtát.

"Vannak bizonyos karakterek, melyek emberek millióinak szívében foglalnak el különleges helyet" - írja Affleck a közelményében. "Batman eljátszása összpontosítást, szenvedélyt és a legjobb színészi formámat követeli meg. Világossá vált, hogy nem tudom egyszerre mindkét feladatot ellátni a szükséges szinten. A stúdióval közösen meghoztunk egy döntést, melynek értelmében új rendezőt keresünk, aki partnerem lesz ebben a hatalmas projektben. Továbbra is benne vagyok, elkészül a film, de jelenleg rendezőt keresünk. Továbbra is extrém módon elkötelezett vagyok" - folytatta.

Arról, hogy ki kaphatja meg a rendezői széket, egyelőre nincsenek információk, azonban a Variety értesülései szerint a stúdió szűk listáján szerepel A majmok bolygója: Háború direktora, Matt Reeves.

Az önálló Batman-film főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Ben Affleck, Joe Manganiello (Deathstroke), Jeremy Irons (Alfred) és J.K. Simmons (Gordon felügyelő),

A The Batman jelenleg nem rendelkezik premierdátummal. Ben Affleck az ikonikus maszkos hős szerepében a novemberben debütáló Az Igazság Ligája-ban láthatjuk majd.