Duncan Jones elkészíteni a videojáték adaptáció folytatását. Kérdés, mit szól ehhez a Universal.

Tavaly a Warcraft: A kezdetek hasonló utat járt be, mint a közelmúltban bemutatott A múmia (2017). A filmet nem fogadták túl lelkesen a kritikusok, hazájában, az Államokban csúnyán leszerepelt, de a nemzetközi piacokon (és leginkább Kínában) nagyon betalált, így összbevételei mára elérték a 433 millió dollárt, melyhez az amerikai mozizók csak 47 millióval járultak hozzá.

Bár egyelőre semmi hír arról, hogy elkészülhetne folytatás, a rendező, Duncan Jones egy londoni filmes események adott interjújában vázolta a történet körvonalait.

Eszerint a sztori Durotan fiának fiatal felnőttkori éveire összpontosítana. "Mindenki, aki ismeri a Warcraft világát tudhatja, hogy a fiú története mondhatni 'spartacusi'. E mentén vinném tovább a cselekményt" - árulta el, majd hozzátette, hogy a történet kifutása az orkok új otthonának megalapítása lenne.

Bár a rajongók számára kétségkívül izgalmasnak hangzik a dolog, mégsem valószínű, hogy a Universal bevállalja a folytatást, különösen nem most, amikor gőzerővel dolgoznak a szörnyfilmes univerzum felépítésén, melynek már az első felvonása sem sikerült túl meggyőzően. Mindenesetre bízzunk a legjobbakban.