Mindenkit bedarált a Logan

Az X-Men spin-off új márciusi rekordot állított be.

Brutális kezdésen van túlHugh Jackman új filmje, a Logan - Farkas. A vérben és drámában is bővelkedő képregény adaptáció 85,3 millió dollárt kaszált a tengerentúlon, mellyel minden idők legjobb márciusi nyitását könyvelhette el a korhatáros produkciók tekintetében. A film kiválóan teljesített a nemzetközi piacokon is, ahol egy hétvége alatt 152 millió dollár értékben váltottak rá jegyet, így összbevételei már meghaladják a 237 milliót. A közönségsikeren a túl a kritikusok is igen kedvezően fogadták James Mangold új moziját. A RottenTomatoes-on 231 szemlézett írást követően jelenleg 93 (!) százalékon áll.

A második helyen a hamarosan hazánkba is érkező (a Rottenen 99 százalékos) horrorszenzáció, a Tűnj el! végzett. A mindössze 4,5 millió dollárból forgatott film két hét alatt csak hazájában 76 milliót zsebelt be, és a hatalmas közönség- és kritikai siker következtében még bőven van benne potenciál a nemzetközi piacokon.

A dobogó harmadik fokát egy premierfilm, a A viskó szerezte meg. A Sam Worthington és Octavia Spencer nevével fémjelzett fantasy-dráma nagyon leszerepelt a kritikusok körében, és messze az elvárások alatt teljesített, így hiába kapott országszerte közel háromezer vásznat, mindössze 16 millióig jutott.

Lecsúszott a dobogóról a Mielött elmegyek című dráma, mely szintén csalódást keltően kezdte meg szereplését, és mindössze 4,9 milliót tudott összekalapozni. Remekül tartja magát a Lego Batman - A film és a JOHN WICK: 2. FELVONÁS is, melyek egy hónappal a premierjüket követően továbbra is kirobbanthatatlanok a bevételi listákról.