Az sosem jó előjel, ha egy filmet nem mernek bemutatni a sajtónak, de úgy tűnik, ez a legkisebb probléma, ami a filmet érinti.

Nem túl optimista a közhangulat hétvégén debütáló A setét torony kapcsán. Sokan már abban is kételkednek, hogyan lehet egy filmben feldolgozni Stephen King legambiciózusabb művét, de állítólag ez a produkció csak egy nagyobb franchise első darabja lesz. Mindenesetre az adaptáció elég rögös utat járt be a mozivászonig.

A Variety a filmhez közeli forrásra támaszkodva arról írt, hogy a rendező, Nikolaj Arcel, akinek ez az első nagyköltségvetésű hollywoodi produkciója, nem igazán találta meg a közös hangot a Sonyval. A problémát csak tetőzte, amikor a film első három tesztvetítése után a közönség rendkívül negatívan értékelte a látottakat (bár ekkor még a speciális effektek befejezetlenek voltak, de ez ilyen esetben teljesen megszokott). A Sony kétségbeesésében le akarta cserélni a rendezőt, de végül mégis megtartatta a széket. A biztonság kedvéért a Sony Ron Howardot (ő rendezte volna eredetileg a filmet) és Akiva Goldsmant kérte meg, hogy felügyeljék a munkálatokat, és segítsék Arcelt.

Ha ez nem lett volna elég a Sony nyakába, a társfinanszírozó cég, a MRC szinte mindenbe bele akart szólni a gyártástól a marketinging, ami további ellentéteket szült. Végül sikerült megegyezni az utóforgatás összegéről, melyre további 6 milliót költöttek.  

A Sony és Arcel nem mellesleg tagadták, hogy nézeteltéréseik lettek volna, és csak annyit ismertek el, hogy a két stúdió és karakteres producerek közös munkája szenvedélyes, de kreatív kommunikációt eredményezett.

Mindenesetre nagyon kíváncsian várjuk a filmet, mely csütörtöktől látható a hazai mozikban. A főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint  Idris ElbaMatthew McConaugheyAbbey LeeKatheryn WinnickJackie Earle Haley és Nicholas Hamilton.