Nagyot ment ment A Karib-tenger kalózai 5, elhasalt a Baywatch

Johnny Depp új filmje, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja könnyedén húzta be az első helyet a bevételi toplistákon.

A várakozásoknak megfelelően az első helyen nyitott A Karib-tenger kalózai franchise ötödik része, melyre 67,2 millió dollár értében váltottak jegyet Észak-Amerikában. A Disney-nek vegyesek lehetnek az érzései, mert bár a film könnyedén végzett az élen (ráadásul hozzásegítette a stúdiót ahhoz, hogy már ezen a hétvégén 1 milliárd dolláros bevételt könyveljenek el a 2017-es évben), valószínűleg a nyitóhétvégi bevétel alapján ez lesz a széria leggyengébben teljesítő része. A produkció a nemzetközi piacokon 208 millióval kezdett, ehhez az orosz mozizók 18,6 millióval járultak hozzá. Említésre méltó, hogy Oroszországban soha nem költöttek még ennyit egy hétvége alatt egy hollywoodi produkcióra.

A toplista második helyét A galaxis őrzői 2 szerezte meg 19,8 millióval, alig előzve meg ezzel a Dwayne Johnson és Zac Efron nevével fémjelzett Baywatch-t,mely így messze a várakozások alatt teljesített. Nem elég, hogy a kritikusok a porba döngölték a filmet, az amerikai közönség sem volt vevő a vígjátékra. A filmtől 50-60 milliót vártak az első hétvégén, ehhez képest csak 18,1 milliót produkált. 

Lecsúszott a dobogóról Ridley Scott scifi-horrorja, az Alien: Covenant, mely hazájában még mindig csak 57 millióig jutott, miközben költségvetése megközelíti a 100 milliót, azonban a nemzetközi piacokon jól teljesít, így nem kérdés, hogy a FOX még hosszú évekig számol az Alien-szériával. A múlt héten csúnyán elbukó, hamarosan a hazai moziban is látható Minden, minden nem tudott javítani, az ötödik helyen, de csak 6,1 millióval tudta növelni eddigi bevételeit.