71 Expedíció  (2018)

Új előzetest kapott a Jeff VanderMeer regényén alapuló sci-fi, az Expedíció.

Megkapta legújabb előzetesét a Natalie Portman főszereplésével készülő Expedíció (Annihilation), melynek rendezői székét az Ex Machina direktora, Alex Garland foglalhatta el. A futurisztikus sci-fi horror adaptáció Jeff VanderMeer 2014-ben megjelent "Souther Reach"-trilógiáján (Annihilation, Authority, Acceptance) alapszik.

Amikor egy könyvadaptációról van szó, rögtön felmerül a kérdés, hogy mennyire lesz hűséges a film az alapanyaghoz. Nos, úgy tűnik, ezzel nem lesz gond, ugyanis a kötet szerzője, Jeff VanderMeer igen lelkesen nyilatkozott a filmről:

"Azt kell mondanom, hogy észvesztő, szürreális, rendkívül szemkápráztató, és extrém módon félelmetes. Annyira feszes volt, hogy kiszívta az energiát a testünkből, és úgy éreztük, mintha agyoncsaptak volna minket" - mondta el lelkesen.

Az izgalmas történet egy biológusnőről szól, aki csatlakozik egy csak nőkből álló expedícióhoz az X Térségbe - egy titokzatos vadonba Florida déli végén, melyet lezárt a kormány. Ott kiderül, hogy nem minden az, aminek látszik a bizarr tájban, amely mindent elnyel és átalakít, ami az útjába kerül.

Portmanen kívül a további szerepekben olyan sztárokat láthatunk majd, mint  Jennifer Jason LeighTessa ThompsonOscar Isaac és Gina Rodriguez.

 Az Expedíció 2018. február 2018-tól a mozikban!